Рік пандемії COVID-19:  результати роботи Держпродспоживслужби Прикарпаття  щодо протидії поширенню коронавірусу
15 бер, 2021 0 Коментарів 340 Переглядів

Рік пандемії COVID-19: результати роботи Держпродспоживслужби Прикарпаття щодо протидії поширенню коронавірусу

12 березня 2020 року Україна почала жити у новій реальності. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила у світі пандемію через нову інфекційну хворобу COVID-19, а уряд України ухвалив рішення про запровадження в державі карантинних заходів. 
Попередньо карантин мав тривати з 12 березня до 3 квітня 2020 року, однак його продовжили до 24 квітня… Триває він дотепер.
До пандемії коронавірусу не була готова жодна медична система і жоден уряд світу. Протягом року країни вчилися ефективно на неї реагувати, запроваджуючи обмеження, закриваючи кордони, магазини, ресторани,  церкви, торговельно-розважальні центри, школи та дитячі садки, а також  спонукаючи людей дотримуватися карантинних вимог.
Уже рік українці  живуть за новими правилами: звичною буденність стали захисні маски, антисептики, дотримання соціальної дистанції, дистанційне навчання та робочі онлайн-конференції.
Проте вірус не відступає -  щоденно кількість хворих тримається високих показників. 
Виконуючи доручення Президента та Прем’єр-Міністра України, Кабміну, РНБО, облдержадміністрації, Державної та Регіональної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з перших днів карантину переформатувало свою діяльність, спрямувавши максимальні ресурси на  запобігання розповсюдженню  нової респіраторної хвороби COVID-19.
Протягом 2020-2021 років робота Головного управління організована за такими напрямками:
- методична робота (створення алгоритмів роботи суб’єктів господарювання,   органів влади та місцевого самоврядування, шляхи їх виконання);
- інформаційне  забезпечення (публікація різного роду статей на офіційному веб-сайті, сторінці у ФБ, Телеграм-каналі; доведення інформацій до органів влади та місцевого самоврядування, надання інтерв’ю та коментарів для ЗМІ);
-   проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю), моніторингових відвідувань   (створення робочих груп за участю представників Головного управління, Національної поліції, органів місцевого самоврядування); 
-    проведення навчань, лекцій, бесід тощо.
Із детальною аналітичною довідкою про результати роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області щодо запобігання захворюваності на респіраторну хворобу COVID-19 можна ознайомитись  за посиланням.  

На Прикарпатті відновили роботу школи. Епідемічна карта без «червоних» зон

18 вересня 2020 року Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму засіданні встановила нове епідемічне зонування в Україні, котре почало діяти з 21 вересня на найближчі 14 днів. В межах...

Кожен громадянин та підприємець, що дотримуються протиепідемічних вимог, заслуговують на повагу

Третій місяць Прикарпаття живе в умовах послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущенням поширення коронавірусної інфекції. Однак пом’якшення карантину – це не повне його скасування. Адже вірус нікуди не подівся, він продовжує шкодити...

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини: перевірки стануть жорсткішими із залученням ЗМІ та

Після послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19,показники захворюваності населення Івано-Франківщини стабільно зростають, а загальна епідемічна ситуація в області залишається...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація