Зміни щодо сплати та списання недоїмки з єдиного соціального внеску (ЄСВ)
17 чер, 2020 0 Коментарів 479 Переглядів

Зміни щодо сплати та списання недоїмки з єдиного соціального внеску (ЄСВ)

Питання погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) перебуває на особливому контролі в Долинському  управлінні ГУ ДПС в Івано-Франківській області. 
З метою зменшення заборгованості по єдиному внеску та недопущення її зростання в подальшому в 2020 році скеровано до органів державної виконавчої служби  621 вимогу на загальну суму 3548,21 тис.грн. для примусового стягнення заборгованості по єдиному соціальному внеску.  Як результат, боржниками  сплачено заборгованість по ЄСВ на загальну суму 1450,0 тис. гривень . 
Cаме своєчасна сплата ЄСВ гарантує громадянам право на соціальний захист: наприклад, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення. Згідно Закону№ 592-ІХ"Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо усунення дискримінації за колом платників)" 13 травня 2020 року, який набирає чинності з 01.01.2021 року,   крім пункту 5 розділу I цього Закону, що набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Зазначеним документом з 1 січня 2021 рокускасовано обов’язок для фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерського господарства сплачувати мінімальний розмір ЄСВ за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку).Підлягають списанню суми недоїмки з ЄСВ за період з 1 січня 2017 року, нараховані підприємцям-загальносистемникам, якщо ними не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмки. Для цього підприємці повинні протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності цим Законом, подати держреєстратору заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та до податкового органу - звітність з ЄСВ за 2017 - 2020 рр, якщо вона не була подана раніше, та заяву про списання недоїмки та штрафів. 
Підприємців (загальна система або єдиний податок), які мають основне місце роботи, з 1 січня 2021 року звільнили від сплати за себе ЄСВ за місяці, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального.Крім того, Законом доповнено перелік осіб, звільнених з 1 січня 2021 року від сплати ЄСВ, особами, які провадять незалежну професійну діяльність якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю. Такі особи зможуть бути платниками ЄСВ виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Щодо сплати єдиного внеску суб’єктами господарювання га особливості реквізитів призначення платежу

Відділ по роботі з податковим боргом Долинського управління Г'У ДПС в Івано-Франківській області роз'яснює - Згідно з Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування " від 8 липня 2010 року...

Фахівцями Долинського управління з початку року стягнено 2,8 млн грн податкового боргу з єдиного

Питання погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) перебуває на особливому контролі в Долинському управлінні ГУ ДПС в Івано-Франківській області. З метою зменшення...

Увага! За несвоєчасну сплату єдиного внеску встановлено фінансові санкції

Відповідно до Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Про це нагадують в...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація