Новації у сфері застосування РРО
11 лис, 2019 0 Коментарів 505 Переглядів

Новації у сфері застосування РРО

Долинське управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області звертає увагу платників податків на ключові новації законів «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (закони  № 128-IX та № 129-IX від 20.09.2019). 
- РРО не потрібно використовувати спрощенцям 1 групи (річний дохід до 300 тис. грн), а також фізичним особам, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства. 
- Нові закони про РРО відкрили можливість використовувати замість традиційних спеціальні програми призначені, для реєстрації розрахункових операцій. Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон. При цьому закон прямо зобов’язує контролюючий орган забезпечити безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання. Тобто, безкоштовним буде не тільки скачування самої програми, але і її підтримка. 
- Використовувати програмні РРО можна буде з 19 квітня 2020 року. 
- З жовтня 2020 року використання РРО стане обов’язковим (крім платників єдиного податку 1 групи) для фізичних осіб платників єдиного податку ризикових сфер діяльності – продавців ювелірних виробів, медпрепаратів і ліків, складних побутових приладів, автозапчастин, магазинів з продажу секонд-хенду. Також використовувати РРО мають ресторани, кафе, турагенції, готелі. 
- З 1 січня 2021 року використання РРО буде обов'язковим для  фізичних осіб платників єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від видів діяльності.

Розширено перелік заборонених видів діяльності для платників єдиного податку

У Долинському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що 20 жовтня 2019 року набрали чинності окремі норми Закону України від 20 вересня 2019 року № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо...

Застосовування РРО підприємцями-єдинниками

Долинське управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області інформує, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням...

Система E-Receipt (електронний чек) - альтернатива традиційним РРО у сфері реєстрації розрахункових

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що з метою спрощення умов ведення господарської діяльності ДПС України забезпечено функціонування в тестовому режимі до 31 грудня 2019 року інформаційної системи E-Receipt...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація