Соціально-демографічні характеристики домогосподарств Івано-Франківщини
05 сер, 2019 0 Коментарів 635 Переглядів

Соціально-демографічні характеристики домогосподарств Івано-Франківщини

Головне управління статистики інформує.За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, одним із завдань якого є спостереження за соціальними та демографічними характеристиками сімей області, на Прикарпатті  у 2019 році проживає449,4тис.домогосподарств, що становить 3%загальноїїхкількостівУкраїні. Із загальної кількості домогосподарств 54,5% проживають у сільській місцевості, решта – у міських поселеннях. В обласному центрі мешкає 17% сімей області.
За отриманимив результаті опитування даними,середньостатистична родина нашого краю складається з трьох осіб. Водночас 34,8% – це сім’ї з чотирьох та більше осіб. За цим показником Івано-Франківщина посідає шосте місце серед регіонів країни. Майже одинакова частка домогосподарств області мають у своєму складі двох та трьох осіб (25,9% та 25,4% відповідно), дещо менша – одну особу (13,9%).
У 47,8% родин нашого краю зростають діти віком до 18 років. З їх числа 71,4% виховують одну дитину, 27,4% – двох, решта – трьох і більше дітей. Дві дорослі особи є у складі 46,6% домогосподарств з дітьми, три та більше особи – у 46,8%. Разом зтим, 6,6% цих сімейутримує лише одна доросла особа,у більшості з них виховується по одній дитині.
Серед домогосподарств без дітеймайже кожне четверте– одинаки, з яких 65,3% перебувають у непрацездатному віці.
Працюючі особи, які в значній мірі забезпечують матеріальний добробут сімей, є у складі 77,2% родин нашого краю проти 66,2% в цілому по Україні. За цим показником область посідає 2 місце (після Закарпаття) серед регіонів держави. Зокрема 47,6% сімей області має одну працюючу особу, 42,5% – двох, 9,9% – трьох і більше таких осіб.
Коефіцієнт економічного навантаження на працюючого члена домогосподарства (відношення загальної кількості членів домогосподарства до кількості працюючих) в області становить 2,35(в Україні – 2,42). Серед регіонів цей показник найвищий уТернопільській області–2,93, найнижчийум.Києві– 2,03.

Будівництво на Івано-Франківщині

Головне управління статистики інформує. Будівництво є однією з провідних галузей економіки області, яка забезпечує нарощування та модернізацію виробничих потужностей, здійснює зведення житла, об’єктів соціальної, культурної та комунальної сфери....

Споживання продуктів харчування населенням області у 2018 році

Головне управління статистики інформує.У 2018р. одним жителем області в середньому було спожито 145 кг овочів та баштанних продовольчих культур, 193 кг картоплі, 252 шт яєць (на 1–1,2% більше, ніж роком раніше), 47 кг м’яса та м’ясних продуктів (на...

На які цілі спрямували б прикарпатці додаткові кошти?

Головне управління статистики інформує. У січні 2019року органами державної статистики проведено опитування,в ході якого вивчалась думка жителів Івано-Франківської області щодо першочергових напрямів спрямування можливих додаткових коштів. Підсумки...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація