Про супровід та лікування дорослих і дітей з психічними розладами на первинному рівні говорили медичні працівники "первинки"
09 лют, 2023 0 Коментарів 401 Перегляд

Про супровід та лікування дорослих і дітей з психічними розладами на первинному рівні говорили медичні працівники "первинки"

У комунальному закладі «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради проведено конференцію з лікарями на тему «Супровід та лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні». 

Адже, фахівці первинної ланки - спеціалісти першого контакту. Саме вони є першими, хто зустрічає людину зі скаргами та можуть оцінити її стан, надати ранню чи радше невідкладну психологічну підтримку. А у разі необхідності передати людину з розладами ментального здоров'я до відповідного "вузького" спеціаліста - психолога, психотерапевта чи психіатра. 

Нині ми створюємо власну українську модель послуги з психосоціальної підтримки, яка стане ефективною в умовах нової воєнної та післявоєнної реальності. Ми разом долаємо стигми і бар'єри, щоби люди зверталися до фахівців за допомогою, бо це нормально і це допомагає плекати стресостійкість і зберегти здоров'я.

До яких лікарів можна звертатися без е-направлення

Без направлення українці можуть звертатися, в першу чергу, до лікарів первинної медичної допомоги – педіатрів, терапевтів та сімейних лікарів. В умовах війни наявність декларації для внутрішньо переміщених осіб також не є обов’язковою. Саме лікарі...

НСЗУ: Обсяг безоплатних послуг на первинній ланці медичної допомоги захворілим на COVID-19
Охорона здоров'я травень. 2021

НСЗУ: Обсяг безоплатних послуг на первинній ланці медичної допомоги захворілим на COVID-19

Пацієнт з підозрою на COVID-19, який не має декларації, має право на отримання первинної медичної допомоги, зокрема, на консультацію лікаря і тестування на визначення антигену SARS-CoV-2. Саме лікарі первинної ланки відіграють важливу роль у...

Первинна медична допомога: що зміниться у тестуванні пацієнтів з підозрою на COVID-19

До стандарту первинної медичної допомоги додали скринінгове обстеження щодо COVID-19 - тестування методом експрес-діагностики, результат якого можна отримати вже за 15 хвилин. Реформа первинки стартувала у квітні 2018 року. Тож майже три роки...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація