Підбито підсумки роботи медичних сеcтер в закладах охорони здоров’я
18 гру, 2019 0 Коментарів 724 Перегляди

Підбито підсумки роботи медичних сеcтер в закладах охорони здоров’я

13 грудня на базі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні відбулась зустріч-семінар для головних медичних сестер закладів охорони здоров’я області, які надають екстрену, паліативну, вторинну та третинну медичну допомогу. Організатором заходу є експерт департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з медсестринства Наталія Ружило.
Основною метою зустрічі було підбити підсумки роботи медичних сестер за 2019 рік та окреслити плани на майбутній рік, який, до речі, Всесвітня організація здоров’я оголосила роком медичної сестри.
«В нас вже є план заходів на 2020 рік, – сказала Наталія Ружило, – специфіка яких є науково-просвітницькою. Я вважаю, що навчання і вдосконалення не тільки лікарів, а й медсестер повинне бути безперервним. На жаль, в Україні дуже мало професійних друкованих видань для середнього медперсоналу, так же, як і тренінгів та науково-практичних конференцій на державному рівні.
На семінарі обговорили чимало різних питань, зокрема, й питання інфекційної безпеки, специфіки роботи медичної сестри в часі реформування, співпраці з обласною станцією переливання крові.
Щодо заходів на наступний рік, то в планах багато тренінгів та конференцій, в тому числі й з міжнародною участю. «Маємо намір провести навчання для сімейних медичних сестер з надання паліативної допомоги, – розповів експерт ДОЗ ОДА з медсестринства. – Також вже домовлено про тренінг для медсестер діалізних залів, медсестер, які надають допомогу онкологічним хворим та хворим з посттравматичним стресом. Ми плануємо провести професійні навчання з ендоскопії, акушерства та гінекології, неонатології». Адже кожна спеціалізація має свою специфіку роботи і чим більше буде обізнана медична сестра, тим якіснішим буде надання відповідної медичної допомоги на Прикарпатті.

В Івано-Франківську відбулося навчання щодо імунізації населення

У зв’язку з тим, що в Україні зареєстровані 22 випадки дифтерії, 31 жовтня на базі обласної дитячої клінічної лікарні відбулося навчання для заступників головних лікарів з питань охорони материнства та дитинства, педіатрів та лікарів загальної...

Медики закликають людей вакцинуватися проти дифтерії

Під головуванням міністра охорони здоров’я України Зоряни Скалецької відбулася селекторна нарада із начальниками та відповідальними особами структурних підрозділів з медичних питань обласних державних адміністрацій та міста Києва щодо ситуації із...

Вийшов новий номер Дайджесту - про роботу медичних закладів у 2020 році

У новому номері національної медичної стіннівки розповідаємо про те, як працюватимуть заклади охорони здоров’я у 2020 році за договорами з Національною службою здоров’я України. «Наступного року на заклади амбулаторної та стаціонарної допомоги чекає...

0 Коментарів

Авторизація