Як отримати лікарняний дистанційно?
11 бер, 2024 0 Коментарів 69 Переглядів

Як отримати лікарняний дистанційно?

👨‍⚕️ Нагадуємо, що українці мають можливість залишатися вдома за наявності симптомів цих хвороб і звернутися до лікаря для оформлення лікарняного  дистанційно.
Для цього вам потрібно зробити наступні кроки:
✅ Зверніться до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку. На підставі отриманої інформації лікар сформує медичний висновок про тимчасову непрацездатність – електронний документ в електронній системі охорони здоровʼя.
✅ Ви отримаєте смс-повідомлення з номером медичного висновку тимчасової непрацездатності (МВТН) від електронної системи охорони здоровʼя.
✅ МВТН автоматично потрапить до Електронного реєстру листків непрацездатності, який веде Пенсійний фонд. На основі даних, що містить МВТН, формується електронний листок непрацездатності. Це саме той документ, за яким нараховуються виплати.
✅ Тепер чекайте смс-повідомлення вже від Пенсійного фонду – з номером лікарняного. Це значить, що все оформлено успішно.
✅ Повідомте роботодавцю, що захворіли, зателефонувавши або переславши номер лікарняного. Побачити ваш листок він зможе в кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Через 7 днів після дати закриття лікарняного роботодавець зможе його сплатити. 
❗ Звертаємо вашу увагу, що за необхідності продовжити МВТН на період понад пʼять календарних днів – ви маєте обов’язково з’явитися на особистий прийом до лікаря.
ℹ Дистанційно можна отримати й електронний рецепт, який лікар може виписати для лікування. Нагадаємо, що навіть перший електронний рецепт відтепер можна отримати без особистого прийому.

Пацієнти з COVID-19 можуть оформити е-лікарняний без візиту до лікаря

Пацієнти, які мають прояви грипу, гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, або гострого респіраторного захворювання, можуть відкрити електронний лікарняний у дистанційному режимі. Міністерство розробило та видало...

Е-лікарняний: важливі роз'яснення для пацієнтів

З 1 жовтня усі заклади охорони здоров'я України перейшли на оформлення електронних лікарняних. Відтепер пацієнти не будуть носити паперові лікарняні на роботу, а захворівши - мають змогу повідомляти роботодавцю номер електронного лікарняного. Що...

У серпні усі заклади охорони здоров'я будуть забезпечені бланками листків непрацездатності

Вчора розпочався процес доставки в регіони бланків листків непрацездатності. Протягом 4-6 серпня понад 1,2 млн бланків отримають Вінниччина, Рівненщина, Сумщина, Закарпаття, Хмельниччина, Черкащина та Чернігівщина. Загалом на замовлення Міністерства...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація