Віталій Федорів: Найближчим часом Прикарпаття отримає медичні засоби для виявлення та боротьби з COVID-19
23 бер, 2020 0 Коментарів 1 326 Переглядів

Віталій Федорів: Найближчим часом Прикарпаття отримає медичні засоби для виявлення та боротьби з COVID-19

Сьогодні вночі до Києва із Китайської Народної Республіки прибув літак Збройних сил України, на борту якого було два види тестів для виявлення COVID-19, засоби індивідуального захисту, апарати штучної вентиляції легень. Про це сьогодні під час онлайнбрифінгу повідомив т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів.
Участь у онлайнбрифінзі взяли міський голова богдан Мельник,. заступниця міського голови Тетяна Лугова, керівник КНП "Болехівська центральна міська лікарня" Любомир Парахоняк та керівник КНП "Центр первинної медичної допомоги" Ольга Соболь.

«Найближчим часом ми очікуємо постачання на Прикарпаття медичного обладнання, яке стане для нас доброю підтримкою у протидії поширенню коронавірусу, - наголосив Віталій Федорів. – Зокрема, для області будуть передані тести для виявлення небезпечного захворювання, засоби індивідуального захисту, апарати штучної вентиляції легень». Під час брифінгу зазначалося, що наразі в області зафіксовано вже п’ять випадків захворювання.
Впродовж останніх тижнів на Прикарпаття прибула велика кількість людей із європейських країн, де є великі спалахи COVID-19. На переконання медиків, вони можуть бути носіями вірусу і становити загрозу, особливо для людей похилого віку.
Тож, аби убезпечити близьких та рідних від COVID-19, всі, хто повернувся із країн Європи, повинні 14 днів провести у самоізоляції. Лікарі первинної ланки охорони здоров’я формують списки осіб, які прибули на Івано-Франківщину, та надають даний перелік головам райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад.
Слід додати, що за дотриманням режиму самоізоляції таких осіб стежитимуть працівники правоохоронних органів. Також зазначалося, що на сьогодні на Прикарпатті працюють 38 мобільних груп правоохоронців, які слідкують за дотримання карантинних заходів в області.

В Україну з Китаю прибув літак з партією тестів для виявлення коронавірусу

Літак Збройних сил України Іл-76 доправив в аеропорт «Бориспіль» (Київ) з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції. Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250...

Фахівці обласної клінічної інфекційної лікарні готові надати висококваліфіковану медичну допомогу у

Сьогодні т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів відвідав обласну клінічну інфекційну лікарню. Основною метою цієї поїздки було ознайомлення з роботою відділень цього медичного закладу та перевірка готовності до профілактики й можливої...

Віталій Федорів: Якісні та доступні медичні послуги на Прикарпатті – наш пріоритет

Сьогодні в ОДА відбувся брифінг на тему підготовки області до другої хвилі медичної реформи. Із журналістами спілкувалися заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів, голова обласної ради Олександр Сич, директор Західного...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація