Максим Степанов: За останні два місяці кількість ліжок із підведеним киснем збільшилась на 12 тисяч
09 лис, 2020 0 Коментарів 487 Переглядів

Максим Степанов: За останні два місяці кількість ліжок із підведеним киснем збільшилась на 12 тисяч

З початку вересня цього року кількість ліжок із підведеним киснем була збільшена на 12 тисяч загалом по країні. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
“На початку вересня в нас було 8 800 ліжок із підведеним киснем. Це й кисневі концентратори, й централізований кисень. На сьогодні в нас підготовлено 19 774 ліжка з підведеним киснем або обладнаних кисневим концентратором. Тобто це 12 тисяч ліжок за два місяці. Зараз регіонам необхідно ще 895 млн гривень для того, щоб довести рівень забезпеченості ліжко-місцями з киснем до 42 тисяч вже у цьому місяці. Ми вже підготували відповідну постанову, і я впевнений, що цей показник буде досягнутий”, – зазначив очільник МОЗ. 
Міністр також додав, що крім кількості ліжко-місць з підведеним киснем, була суттєво збільшена кількість ПЛР-тестувань, які проводяться лабораторними центрами. 
“Здатність всієї системи охорони здоров'я на початку епідемії обмежувалась 200 тестами на добу. На сьогодні ми робимо 47 тисяч тестів на добу. Далі в нас буде 50 тисяч вже у цьому місяці, а до кінця року я думаю, що ми вийдемо на показник у 100 тисяч ПЛР-тестувань на добу”, – підсумував Міністр. 
Нагадаємо, що раніше Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо виділення додаткових майже 1,3 млрд гривень на процес тестування. Зокрема, 1 млрд гривень буде передано на закупівлю тестів на виявлення антигена до SARS-CoV-2. Це дозволить робити ще 1 млн тестів на місяць.

Уряд ухвалив рішення продовжити дію адаптивного карантину до кінця 2020 року

Сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів України було прийняте рішення щодо подовження карантинних обмежень до 31 грудня 2020 року. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. «На засіданні Кабміну було розглянуто...

Ми можемо збільшити кількість ліжко-місць, встановити необхідне обладнання, забезпечити пацієнтів

Сьогодні під час онлайнбрифінгу головний державний санітарний лікар в області Руслан Савчук та заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак розповіли про ситуацію із поширення коронавірусної...

Максим Степанов: Ми збільшимо кількість ПЛР-тестів на коронавірус із 5 до 10 тисяч на добу

Міністерство охорони здоров’я України планує збільшити кількість ПЛР- тестувань на коронавірус із 5 до 10 тисяч на добу. Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу. «Ми плануємо збільшувати...

0 Коментарів

Авторизація