Максим Степанов: Ми збільшимо кількість ПЛР-тестів на коронавірус із 5 до 10 тисяч на добу
27 кві, 2020 0 Коментарів 386 Переглядів

Максим Степанов: Ми збільшимо кількість ПЛР-тестів на коронавірус із 5 до 10 тисяч на добу

Міністерство охорони здоров’я України планує збільшити кількість ПЛР- тестувань на коронавірус із 5 до 10 тисяч на добу.
Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу. 
«Ми плануємо збільшувати ПЛР-тестування. Щоб мати реальну картину щодо коронавірусу в Україні. Що більше ми тестуємо – то краще контролюємо ситуацію. На сьогодні ми тестуємо до 5-6 тис. громадян на добу. Завдання на найближчий час – збільшити кількість тестів на добу до 8-10 тис і далі продовжувати нарощувати», - заявив Максим Степанов. 
Як підкреслив міністр, уже зараз МОЗ посилює потужності лабораторій, де проводяться тести, а також направляє туди додаткових лаборантів.
Нагадаємо, що декілька тижні втому в Україні проводилося до 1 тис. ПЛР-тестів на добу і зараз показник становить близько 5 тис. тестувань. При цьому, за словами Максима Степанова, МОЗ використовує також тести українського виробництва.  
«Ми вже отримали близько 4,5 тис. ПЛР-систем. Кожна з цих систем налічує близько 100 тестів. Тобто ми можемо говорити, що уже отримали близько 450 тис. тестів. Близько 160 тис. тестів отримаємо ще сьогодні», - підкреслив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Ситуація із поширенням коронавірусу в області є однією найскладніших в державі

На сьогодні в області лабораторно підтверджено 401 випадок захворюваності на COVID-19. Зокрема, виявлено інфекцію у п’яти прикарпатських дітей. «За минулу добу на Прикарпатті на коронавірус захворіло 45 людей, в тому числі одна десятилітня дівчинка...

В Україну з Китаю прибув літак з партією тестів для виявлення коронавірусу

Літак Збройних сил України Іл-76 доправив в аеропорт «Бориспіль» (Київ) з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції. Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250...

Головне завдання системи охорони здоров’я України – не допустити поширення COVID-19

Медична система України готова приймати громадян та надавати необхідну медичну допомогу у разі поширення коронавірусу. На цьому наголошено на брифінгу у Будинку Уряду 4 березня. Станом на сьогодні в Україні зафіксований 1 випадок COVID-19. Людина...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація