Прем’єр-міністр: Рішення комісії ТЕБ та НС має не допустити подальшого поширення COVID-19 в Івано-Франківській області
24 лют, 2021 0 Коментарів 438 Переглядів

Прем’єр-міністр: Рішення комісії ТЕБ та НС має не допустити подальшого поширення COVID-19 в Івано-Франківській області

З 26 лютого в Івано-Франківській області буде запроваджений червоний рівень епідемічної небезпеки та посилені обмежувальні заходи.
Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося 23 лютого під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.
«Ситуація в Івано-Франківській області на сьогодні залишається напруженою і не покращується як в частині зайнятості ліжок, так і в частині захворілих та госпіталізованих. Ми маємо досвід ізоляції областей на початку пандемії, що призупинило розповсюдження хвороби. Тож маємо ухвалити зважене й правильне рішення, яке не допустить подальшого загострення ситуації», — зазначив Прем’єр-міністр.
За словами заступника Міністра охорони здоров’я — головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Івано-Франківській області від початку року щотижнева  кількість нових випадків захворювання на COVID-19 збільшилась у 6 разів, а за останній тиждень приріст становить 30%.
«Рівень госпіталізації протягом останнього тижня удвічі перевищує встановлений Кабінетом Міністрів показник (60 осіб на 100 000 населення). Івано-Франківська область залишається єдиною областю в Україні, де заповненість ліжок із киснем перевищує 50% навіть з урахуванням додатково розгорнутих ліжок», — відзначив Віктор Ляшко.
Головний державний санлікар додав, що попри один з найвищих показників забезпеченості ліжок по країні, в Івано-Франківській області реанімаційні ліжка зайняті на 82%, а майже в половині лікарень — на 100%.
У зв’язку з цим державна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення запровадити з 00 годин 00 хвилин 26 лютого червоний рівень епідемічної небезпеки з тими обмеженнями, що передбачаються чинною постановою №1236. Додатково до цих обмежень буде заборонена посадка та висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом в населені пункти Івано-Франківської області та з них.
Очільник Уряду дав доручення голові Івано-Франківської облдержадміністрації організувати контрольно-пропускні пункти на в’їздах-виїздах на території області та забезпечити залучення медичних працівників для проведення температурного скринінгу, опитування осіб щодо наявності у них респіраторних симптомів, чергування бригади екстреної медичної допомоги, працівників Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

В Україні оновили зони карантину: Болехів у «жовтій»

Від сьогодні в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 23 жовтня 2020 року. Згідно з рішенням комісії...

Болехів та інші населені пункти Прикарпаття – у червоній та помаранчевій зонах епідемічної

Учора на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено рішення про встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. З 00 год. 00 хв. 31 серпня (понеділок) почне...

Через ускладнення епідемічної ситуації з поширення коронавірусної інфекції в області вводять нові

На Прикарпатті спостерігається погіршення епідемічної ситуації та зростання кількості підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19. Причина очевидна – недотримання суб’єктами господарювання та населенням краю запроваджених карантинних...

0 Коментарів

Авторизація