Високоспеціалізовану медичну допомогу люди зможуть отримувати безкоштовно у 8-ми закладах НАМН, - рішення Уряду
04 бер, 2021 0 Коментарів 483 Перегляди

Високоспеціалізовану медичну допомогу люди зможуть отримувати безкоштовно у 8-ми закладах НАМН, - рішення Уряду

Кабінет Міністрів України 3 березня ухвалив рішення щодо розширення переліку установ НАМН України, у яких буде змінено механізм фінансування третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.
Це дозволить людям безкоштовно отримувати високоспеціалізовану медичну допомогу у 8 окремих науково-дослідних установах НАМН.
До них належать чотири установи, які були учасниками пілотного проекту у 2017-2020 роках, та чотири нові науково-дослідні установи НАМН України:
  • Інститут отоларингології ім. проф. О. С. Коломійченка,
  • Інститут травматології та ортопедії,
  • Науково-практичний центр ендоваскулярної нейрорентгенохірургії
  • Національний інститут фтизіатрії і пульмонології імені Ф. Г. Яновського.
«Уряд продовжує підтримувати державні медичні установи для надання пацієнтам безкоштовних високоспеціалізованих медичних послуг та розширює їх перелік. За ці послуги сплачує держава, без доплати з кишені пацієнта. На їх реалізацію Національній академії медичних наук України з державного бюджету у 2021 році передбачено 1,8 млрд гривень. Також реалізація постанови дозволить реєструвати медичні установи в електронній системі охорони здоров’я. Це сприятиме синхронізації дій всіх зацікавлених сторін з питань реформування галузі охорони здоров’я», ‒ прокоментував рішення Уряду заступник Міністра фінансів України Роман Єрмоличев.
Також Уряд затвердив перелік послуг з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги, сформований науково-дослідними установами за результатами реалізації пілотного проекту, які не можуть бути надані або надані в обмеженій кількості в інших закладах охорони здоровʼя, а також тарифи на такі послуги.
Нагадаємо, учасниками пілотного проекту у 2017-2020 роках були такі науково-дослідні установи Національної академії медичних наук:
  • Національний інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова;
  • Інститут нейрохірургії імені академіка А. П. Ромоданова;
  • Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова;
  • Національний науковий центр «Інститут кардіології імені академіка М. Д. Стражеска.

Уряд затвердив перелік опорних лікарень в усіх регіонах країни

15 січня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Це дозволить покращити доступність медичної допомоги, сконцентрувати інвестиційні...

Підбито підсумки роботи медичних сеcтер в закладах охорони здоров’я

13 грудня на базі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні відбулась зустріч-семінар для головних медичних сестер закладів охорони здоров’я області, які надають екстрену, паліативну, вторинну та третинну медичну допомогу. Організатором заходу є...

Набрала чинності нова редакція Календаря профілактичних щеплень та Переліку протипоказань

Набрали чинності зміни до Календаря профілактичних щеплень та Переліку медичних протипоказань, затверджені Наказом МОЗ України від 11 жовтня 2019 року № 2070. Перелік медичних протипоказань до профілактичних щеплень використовують як лікарі...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація