Аби протистояти COVIDу – маємо виробити колективний імунітет. Тож, не зволікайте, – вакцинуйтеся!
29 лис, 2021 0 Коментарів 490 Переглядів

Аби протистояти COVIDу – маємо виробити колективний імунітет. Тож, не зволікайте, – вакцинуйтеся!

Питання боротьби із захворюваністю на коронавірусну хворобу, проведення вакцинації населення вимагає об’єднання усіх зусиль. На цьому сьогодні акцентувала увагу голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук під час щоденного брифінгу в ОДА. У прямому ефірі керівник області розповіла жителям Прикарпаття про епідеміологічну ситуацію за останню добу, захворювання серед дітей, роботу пунктів та центрів вакцинації і наявність необхідних вакцин в області.
«Вчергове прошу наших краян звернути увагу – всі пункти та центри вакцинації в області працюють. Усі чотири вакцини «CoronaVac», «Pfizer», «AstraZeneca» та «Moderna» є в достатній кількості. Було багато звернень щодо «Moderna». Запрошую жителів області – вакцина є. Ефективність вакцинації найкраща на 14-й день після другої дози – тому не зволікайте, а вакцинуйтеся, оскільки хвороба прогресує», - наголосила Світлана Онищук.
Також на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко, заступник генерального директора ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» Тетяна Джус, регіональний координатор з питань вакцинації Микола Стовбан детально поінформували про оперативні статистичні дані щодо захворюваності жителів області та кількості вакцинованих громадян.
Сьогодні на лікуванні перебувають 1755 пацієнтів, 118 – в реанімації, 44 – підключені до апаратів ШВЛ. 34% з них – кисневозалежні. У лікувальних закладах перебувають 62 дітей, п’ятеро захворіли за останню добу. У листопаді 416 людей померло і 98% з них – не вакциновані.
Загалом, 34,7% прикарпатців уже отримали першу дозу вакцин, а 26 % – вакциновані повністю.
«Тільки вакцинація дозволить створити міцний колективний імунітет, захистити себе і рідних та протистояти новим мутаціям коронавірусу», – наголошували учасники брифінгу.

Віктор Ляшко закликав українців не зволікати з щепленням 2-ю дозою вакцини від COVID-19

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко радить людям, які вже отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, не зволікати з другим щепленням. «Найкращий захист ви матимете через 14 днів після того, як отримаєте другу дозу. Тому важливо не...

Ті, хто пропустив дату введення 2-ої дози вакцини COVID-19, мають отримати її якнайшвидше

Друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується до повного курсу вакцинації без необхідності повторення його спочатку. Люди, які щепилися другою дозою з порушенням інтервалу, також можуть...

Найпоширеніші запитання щодо вакцинації від COVID-19

Де щепитися ? у найближчому пункті щеплення у центрі масової вакцинації організовані колективи понад 50 людей, професійні групи та маломобільні громадяни можуть замовити приїзд мобільної бригади. У яких випадках вакцинують дітей 12+ Дітей віком...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація