Із 24 січня можна придбати ліки за програмою єПідтримка
25 січ, 2022 0 Коментарів 436 Переглядів

Із 24 січня можна придбати ліки за програмою єПідтримка

Відучора, 24 січня, українці, старші 60 років, зможуть витратити 1000 грн, отримані у межах програми єПідтримка за вакцинацію від COVID-19, на придбання ліків в аптеках. Кабмін ухвалив відповідну постанову, яка розширює дію програми єПідтримка на лікарські засоби.

 

Ліки можна придбати в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Купити можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього. 


За інформацією Міністерства економіки України, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років. 


За кошти програми можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Наприклад, не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо.


Скористатися коштами за програмою «єПідтримка» досі можуть лише власники смартфонів. Наразі основною умовою отримання тисячі за вакцинацію є наявність встановленого застосунку «Дія» зі «зеленим» COVID-сертифікатом.

Тож спершу безоплатно оформте спеціальну картку «єПідтримка» в одному з банків, які є партнерами програми. Нині серед них: «Альфа-банк», «А-Банк», «Банк Восток», «izibank», «Monobank», «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Райффайзен Банк» та «Укргазбанк». Для цього можна скористатися мобільним застосунком банку.

Далі завантажте на мобільний телефон застосунок «Дія». У ньому згенеруйте «зелений» COVID-сертифікат, після чого знайдіть у категорії «Послуги» пункт «єПідтримка». Якщо ви отримали повідомлення про успішну реєстрацію своєї заяви, вам залишається лише очікувати на зарахування коштів. Це може зайняти до десяти днів.

У 2022 році в рамках єПідтримки люди зможуть купувати ліки, – Юлія Свириденко

6,5 млн українців скористалися програмою єПідтримка, на її реалізацію вже спрямовано 3 млрд грн. В 2022 році програма буде модифікована відповідно до потреб захисту економіки. Зокрема, з’явиться можливість для людей віком 60+ купувати ліки за...

МОЗ розробило план переходу до електронних рецептів

При Міністерстві охорони здоров’я України створено робочу групу з впровадження електронного рецепта на лікарські засоби. Про це під час брифінгу 20 вересня повідомив очільник МОЗ. “В планах роботи по даному напряму відпуск за електронним рецептом:...

Програма “Доступні ліки”: до Реєстру додано нові лікарські засоби

Тепер реєстр містить 246 позицій лікарських засобів. Зокрема, до нього увійшли нових 7, яких не було в попередніх Реєстрах. 01 червня оприлюднено наказ МОЗ №1284, яким затверджено Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, станом на 28...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація