Що робити, якщо вчасно не отримали бустерну дозу від COVID-19
21 лип, 2022 0 Коментарів 330 Переглядів

Що робити, якщо вчасно не отримали бустерну дозу від COVID-19

Наразі в Україні бустерну дозу рекомендовано вводити у період з 6 по 9 місяць після отримання базового курсу вакцинації проти COVID-19.
Проте, якщо ви не отримали бустер у рекомендований термін, — це слід зробити за першої ж можливості. Сертифікат про вакцинацію за таких умов також буде доступний.
Водночас бустерне щеплення важливо зробити саме в рекомендований період, адже це дасть змогу поновити захист від симптоматичного захворювання на COVID-19, госпіталізації та смерті внаслідок цієї хвороби.
Це важливо зараз ще й з таких причин:
  • Важко перенести COVID-19 та мати тривалі наслідки для здоров’я – не приємно, а в умовах війни це ще й означає створювати додаткове навантаження на лікарів, які зараз працюють на межі можливостей.
  • В осінньо-зимовий період традиційно зростають темпи поширення вірусних захворювань, а тому варто себе захистити.
Разом з тим, задля уникнення проблем із визнанням сертифіката за кордоном радимо все ж таки дотримуватись рекомендованого періоду введення бустерної дози.
В Україні доступна вакцина Cominarty від Pfizer та CoronaVac. Актуальний перелік пунктів щеплень можна знайти за посиланням https://bit.ly/3aRTuKn або за номером телефону 16-77.

Майже 700 тис. українців не отримали другу дозу вакцини проти COVID-19, ще понад 14 млн не зробили

Загалом: Першу дозу отримали 15,9 млн осіб. Завершили базовий курс вакцинації — 15,2 млн українців. Отримали бустерне щеплення — 1,4 млн осіб. Разом з тим медична інфраструктура з вакцинації наразі дозволяє робити щепленням всім, хто цього потребує,...

#StopCovid19  Чи потрібно робити бустерну дозу СOVID-вакцини, якщо термін дії сертифікату подовжений?
Охорона здоров'я травень. 2022

#StopCovid19 Чи потрібно робити бустерну дозу СOVID-вакцини, якщо термін дії сертифікату

Нещодавно уряд вирішив подовжити дію цифрового СOVID-сертифіката, щоб дати змогу українцям за кордоном підтвердити свою вакцинацію. Так, документ не видалятимуть з “Дії” протягом 545 днів від дати щеплення. Але це не означає, що протягом цього часу...

В Україні вводять бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася...

0 Коментарів

Авторизація