У Поляницькому старостинському окрузі зносять  аварійні дерева
06 чер, 2022 0 Коментарів 466 Переглядів

У Поляницькому старостинському окрузі зносять аварійні дерева

Рішення про дозвіл на видалення зелених насаджень було ухвалене на одному з засідань виконавчого комітету на підставі актів обстежень дерев, які склала фахова комісія міськвиконкому. Документом дозволили провести видалення аварійних дерев, які ростуть на території округу і є в комунальній  власності. Серед них - вільха, липа, ясен, береза, явір тощо. Усі ці дерева в основному старі, досягли вікової межі, аварійні та найчастіше становили загрозу перехожим та майну.

За словами старости Андрія Стельмаха, відповідно до закону усі балансоутримувачі зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою та їх елементи. Це стосується і зелених насаджень.
 — Якщо сухостійне чи аварійне дерево впаде, когось травмує, винним буде саме власник чи балансоутримувач. Адже він вчасно не подбав про обрізку чи видалення дерев. Тому я звернувся до міського голови Івана Яцинина з відповідним клопотанням дати дозвіл на видалення вкрай аварійних дерев, які становлять реальну загрозу життю чи здоров’ю громадян, — зазначає Андрій Петрович.  

У п’ятницю, 3 червня, працівники Болехівського комбінату комунальних підприємств зрізали старі дерева у Бубнищі на території сільського клубу. Сьогодні  аварійні зелені насадження зносять у Поляниці на території школи, бібліотеки та клубу. 

Безсумнівно, що вчасно проведена зрізка аварійних дерев запобігає випадкам їх падіння під час злив та сильного вітру, внаслідок чого можливе травмування людей, пошкодження майна чи електромереж.
Зрізані дерева використають для потреб громади, а гілля утилізують.

ВІЙНА – НЕ ПЕРЕШКОДА БЛАГОУСТРОЮ: У ГРОМАДІ ЗРІЗАЮТЬ АВАРІЙНІ ДЕРЕВА

Цього тижня у Козаківському старостинському окрузі Болехівської територіальної громади з метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій проводили зрізку аварійних дерев. Працівники Болехівського комбінату комунальних підприємств зрізали старий...

Триває благоустрій території закладу дошкільної освіти «Веселка»

Роботи по благоустрою території навчального дошкільного закладу «Веселка» тривають. Разом із будівлями навчальних закладів старіють і дерева, що ростуть на їх території. Пошкоджені дерева становлять небезпеку життю і здоров’ю людей, зокрема і...

Болехівський ККП продовжує чистку та видалення дерев на території міста

Благоустрій міських територій триває. Минулого тижня комунальники проводили санітарну обрізку дерев на площі Івана Франка та вздовж вулиці Січових Стрільців у місті Болехові. Сьогодні працівники комунального підприємства зрізають дерева у закладі...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація