Щодо травневого перерахунку пенсій
07 чер, 2022 0 Коментарів 575 Переглядів

Щодо травневого перерахунку пенсій

Пенсіонери, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачено або вони самостійно сплатили єдиний соціальний внесок, кожні два роки набувають право на перерахунок пенсії. Такий перерахунок пенсії проводиться за зверненням пенсіонера або автоматично з 1 квітня.
Право на автоматичний перерахунок визначається за страховим стажем, набутим по лютий поточного року. Перерахунок здійснюється в автоматичному режимі, тобто звертатись за його проведенням до органів Пенсійного фонду пенсіонерам області не потрібно.
Оскільки страхувальники подають звіти за І квартал 2022 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування до 10 травня, тому перерахунок працюючим пенсіонерам проведено у травні місяці. Виплата перерахованих пенсій буде проведена у червні з урахуванням доплати за квітень та травень.
Перерахунок проведено з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або у разі доцільності з урахуванням стажу та заробітної плати, набутих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. При цьому заробітна плата враховується за періоди страхового стажу, визначені в частині 40 цього Закону, із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.
З 1 квітня 2022 року в області перераховано пенсії 32,5 тис. пенсіонерам, в тому числі фактично збільшено розмір – 27,5 тис. особам з урахуванням лише страхового стажу та 3,4 тис. особам – з урахуванням страхового стажу та заробітної плати.

?НАБРАВ ЧИННОСТІ ЗАКОН УКРАЇНИ ПРО СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ГРОМАДЯН, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК

?1липня 2021 року вступив в дію Закон України від 29.06.2021 № 1584-ІХ “Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" в частині визначення мінімальних розмірів...

Про доплати пенсіонерам з квітня та індексацію пенсій з травня 2020 року

Пенсіонерам, розмір пенсії яких на 1 квітня не перевищує 5000 гривень, вже почали виплачувати одноразову допомогу у розмірі 1000 гривень. Усім особам, які досягли 80-річного віку, встановили надбавки, а в травні проведуть індексацію пенсій....

0 Коментарів

Авторизація