В Україні стартувала програма обміну старих ламп на  - світлодіодні лампи
09 лют, 2023 0 Коментарів 262 Перегляди

В Україні стартувала програма обміну старих ламп на - світлодіодні лампи

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України стосовно окремих аспектів виконання вимог Порядку реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.01.2023 2 25  інформує. 

Згідно з п. 2  цього Порядку визначено,  що з метою експериментального проекту є забезпечення заміни побутових ламп розжарювання та світлодіодні лампи для економії споживання електричної енергії та відповідного зменшення навантаження на енергетичну систему України, яка постраждала внаслідок збройної агресії  Росії проти України.

Згідно п. 16 цього Порядку встановлено, що отримання світлодіодних ламп безпосередньо у відділенні поштового зв’язку АТ «Укрпошта» здійснюється в будь-якому відділенні поштового зв’язку за умови надання справних побутових ламп розжарювання у кількості п’яти штук та необхідної інформації про отримувача та умови здійснення обміну лампочок.

Вимоги до побутових ламп розжарювання, які підлягають обміну, - вони мають бути справними, що фактично є однією з характеристик відходів. 

Отже кожен повнолітній українець може подавати заявку на обмін через додаток «Дія». Потім  прийти в найближче відділення «Укрпошти» зі своїми п’ятьма лампами розжарювання та обміняти їх на нові світлодіодні лампи.

Після цього орієнтовно за два тижні проект зупиниться у звичайному режимі на всій території держави.

            


            Головний спеціаліст,

            еколог відділу ЖКГБТЕБ                                             Уляна Юзьків



До уваги постачальників універсальних послуг!

1 лютого 2021 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 64 „Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії”, якою затверджено Порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям...

Держенергонагляд нагадав про затвердження технологічних мінімумів споживання електричної енергії

Територіальними управліннями Державної інспекції енергетичного нагляду України на адресу обласних державних адміністрацій направлено листи щодо необхідності затвердження відповідних технологічних мінімумів споживання електричної енергії. Такі...

Зменшено плату за обслуговування мереж при відсутності споживання газу

Вчора на засіданні НКРЕКП схвалено проект рішення, який удосконалює механізм визначення плати за послуги розподілу природного газу для побутових споживачів, які є новими або які протягом минулого газового року не споживали природний газ. Так,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація