Нерест Щуки
07 бер, 2023 0 Коментарів 850 Переглядів

Нерест Щуки

В Україні вперше  діє заборона на вилов щуки, повідомляє пресслужба Державного агенства меліорації та рибного господарства. Цей вид прісноводних хижаків заборонять виловлювати задля успішного відновлення їх популяції. 

З 15 лютого 2023 року, відповідно до нових правил у всіх рибогосподарських водних об’єктах встановлюється заборона на добування щуки на період нересту, яка діє до 31 березня. 

"Ця заборона в Україні вводиться вперше і нарешті відповідатиме логіці процесу розвитку цього виду риб. Адже щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів", — йдеться в повідомленні.

Термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності. Адже безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців. А особливої охорони її плідники потребують під час масових нерестових міграцій, протягом яких щука є дуже вразливою до вилову.

За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Штраф за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 гривень. 


Увага! Нерест форелі!

Шановні рибалки, нагадуємо про нерест у водоймах Карпатського регіону струмкової форелі. Якщо вам потрапила на гачок така рибина – обережно випустіть її назад у водойму. Адже від наших спільних дій залежить майбутнє популяцій цих рідкісних риб. Цей...

4 жовтня відзначили Міжнародний день тварин!

4 жовтня - прекрасна нагода нагадати людству, що охорона та збереження тваринного світу на землі для майбутніх поколінь є одним із пріоритетних завдань. День захисту тварин проводять щорічно упродовж пешогоповного тижня. Мета цього першого тижня...

Держпродспоживслужба забезпечує контроль за виконанням протиепідемічних заходів

З 11 травня 2020 р. в Україні та Івано-Франківській області розпочалось послаблення карантинних обмежень. Відповідно до постанови КМУ № 343 від 04.05.2020 р. знімається заборона при дотриманні протиепідемічних заходів на здійснення діяльності: •...

0 Коментарів

Авторизація