Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України інформує:
12 січ, 2024 0 Коментарів 107 Переглядів

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України інформує:

Під співголовуванням керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака та ексвіцепрем’єр-міністерки, колишньої міністерки закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем відбулося п’яте засідання Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни.

Учасники засідання обговорили підготовку проєкту Природоохоронного договору України. За словами Керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, документ має стати посібником із боротьби з негативним впливом війни на природу. Не лише для України, а й для світу.

«Україна переживає важкі дні масованих атак різними видами зброї. Через забруднення повітря, спровоковане російськими обстрілами 29 грудня та 2 січня, Україна зазнала збитків на суму 400 тис. дол. У повітря потрапило майже 5000 тонн діоксиду вуглецю», – наголосив Руслан Стрілець.

За словами Руслана Стрільця, довкілля зберігає пріоритетну позицію на шляху України до Перемоги. Готуємося представити Пункт 8 Формули миру під час Четвертої зустрічі радників з національної безпеки у Давосі. Мета – залучити якомога більше країн до імплементації пункту “Екологічна безпека”.

«Попереду багато викликів та нових цілей. Жорстка відповідальність за екологічні злочини – необхідна умова сталого миру не лише в Україні, але у всьому світі», – зауважив Руслан Стрілець.

Івано-Франківщина стає четвертим регіоном, який розпочинає шлях до створення сучасної

Міністр Руслан Стрілець з головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світланою Онищук та п’ятьма територіальними громадами підписали Меморандум про співпрацю. Сміттєобробний кластер на Івано-Франківщині складатиметься із 5 заводів –...

Державна екологічна інспекція інформує! 500 днів війни: Збитки за період 24.02.2022 – 07.07.2023

За 500 днів ведення війни на території України, Державна екологічна інспекція України провела розрахунок збитків, завданих довкіллю та екосистемам країни. Результати цієї оцінки представлені у спеціально підготовленій інфографіці. За даними...

Повідомлення про проведення Всесвітнього дня прибирання «Word Cleanup Day» ГО ВМР «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРУЙ»

З метою формування культури чистоти, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля серед громадян, поліпшення екологічної ситуації у м. Болехові створення сприятливих умов для розвитку волентерства й самореалізації української...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація