Івано-Франківщина стає четвертим регіоном, який розпочинає шлях до створення сучасної сміттєпереробної інфраструктури
24 лис, 2023 0 Коментарів 130 Переглядів

Івано-Франківщина стає четвертим регіоном, який розпочинає шлях до створення сучасної сміттєпереробної інфраструктури

Міністр Руслан Стрілець з головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світланою Онищук та п’ятьма територіальними громадами підписали Меморандум про співпрацю.

Сміттєобробний кластер на Івано-Франківщині складатиметься із 5 заводів – по одному в Бурштинській, Городенківській, Калуській, Косівській, Надвірнянській громадах. Сукупно вони перероблятимуть понад 450 тис. тонн відходів на рік.

Вартість проєкту – понад 155 млн євро. Вже є потенційний інвестор та тривають перемовини.

!! «Впевнений, що далі цим шляхом піде п’ята, шоста, десята громада і Україна, нарешті, отримає 207 нових сучасних заводів європейського зразка та зможе впровадити принципи кругової економіки», – наголосив Руслан Стрілець.

До цього, під час відкриття Національного форуму «Управління відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», організованого Всеукраїнською Екологічною Лігою, Міністр зазначив:

«У деяких аспектах Україна має шанс стати прикладом для країн ЄС, які сьогодні прагнуть перейти від технологій спалювання відходів до більш сучасних підходів. Ми ж вже та одразу можемо впроваджувати найкраще і будувати свою систему управління відходами – з чистої сторінки, з урахуванням досвіду інших, ґрунтуючись на власних потребах та впевнено рухаючись до членства у Європейському Союзі».

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України інформує! Реформа стартувала – вступив

9 липня 2023 року набув чинності Закон України «Про управління відходами». Цей довгоочікуваний документ запускає реформу управління відходами та наближає наше законодавство до законодавства ЄС. Це не означає, що 9-го липня ми прокинулися у країні,...

До уваги власників житлових об’єктів та ріелторів!

Відповідно до пп.8.1 п.8 протоколу наради від 19.09.2022 №25118/0/1-22 щодо розміщення внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО) в місцях компактного поселення й підготовки їх до опалювального сезону та забезпечення гуманітарних потреб ВПО, яка...

Штормове (метео) попередження

Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської обласної державної адміністрації інформує, що протягом доби 05 січня по області та місту очікується посилення південно-західного вітру 25-30 м/с. (IІ рівень небезпечності, помаранчевий)....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація