5 ЧЕРВНЯ -  ВСЕСВІТНІЙ  ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО  СЕРЕДОВИЩА (World Environment Day).
05 чер, 2024 0 Коментарів 69 Переглядів

5 ЧЕРВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА (World Environment Day).

Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Ідея цього свята покликана привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля й підкреслює гостру необхідність кардинальних змін у відношенні людини до природних ресурсів.

Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища ще раз переконує: основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є екологічно небайдужа громадськість. Тому всі ми маємо усвідомити, що велика й відповідальна справа охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів – це наша спільна турбота і наше спільне майбутнє. 

Цей День дає можливість кожному з нас прийняти на себе відповідальність за турботу про нашу планету й активно сприяти змінам.

Кожен для себе повинен знайти шляхи для покращення навколишнього середовища. Вже сьогодні кожен з нас може: відмовитися від поліетиленових пакетів, від одноразових пляшок та посуду,бути енергоефективним у побуті, обирати найбільш екологічний транспорт, економити воду,купувати менше, щоб потім не викидати,сортувати сміття.

Сьогодні в умовах війни- українська природа є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула на кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунт. Наслідки цього негативного впливу будуть довгостроковими та матимуть не лише локальний, а й глобальний характер. 

І у цей не простий для країни час, ми всі точно знаємо, що безмежна любов до України,  бажання перемогти - збереже нашу Україну. І ми докладемо всі зусилля заради збереження, відновлення багатства подарованого нам природою!  І завтрашній день її буде таким, яким ми його зробимо сьогодні.


Саме від нас залежить наше майбутнє!

Головний спеціаліст,

еколог відділу ЖКГБТЕБ                                          Уляна ЮЗЬКІВ

5 ЧЕРВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА !

Шановні жителі та гості Болехівської громади! Організовуємо міський флешмоб «Екоторба - не замінимий аксесуар для будь-кого, хто піклується про чистоту довкілля!» Флешмоб організовується з метою збереження, раціонального використання та відтворення...

5 ЧЕРВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА !

Шановні жителі та гості Болехівської громади! Організовуємо міський флешмоб " ВІДМОВИТИСЬ ВІД ПОЇЗДКИ НА АВТО, ПРИЇХАТИ НА РОБОТУ НА ВЕЛОСИПЕДІ»! Флешмоб організовується з метою збереження, раціонального використання та відтворення природних...

УВАГА! СТОП АВТОМОБІЛЬ! РУХ ВЕЛОСИПЕДАМ!

Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Всесвітній день охорони навколишнього середовища – найбільша щорічна подія в світі, яку проводить Організація Об'єднаних Націй (ООН) з метою...

0 Коментарів

Авторизація