Увага!  За порушення Правил благоустрою громади!
04 лис, 2022 0 Коментарів 510 Переглядів

Увага! За порушення Правил благоустрою громади!

Шановні жителі Болехівської територіальної громади !

Благоустрій нашої територіальної громади– це не тільки візитна картка, а й один із показників рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку даної сфери та комунального обслуговування населеного пункту.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до повноважень міських рад у сфері благоустрою населених пунктів належить затвердження Правил благоустрою територій. На виконання цієї вимоги Закону рішенням Болехівської міської ради  від 16.05.2022 року були затверджені «Правила благоустрою території населених пунктів Болехівської територіальної громади».

Зазначеним документом визначені обов’язки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб та громадян у сфері благоустрою з метою забезпечення утримання території громади у чистоті й належному стані.

 Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортних засобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість, відсутність договорів на вивезення сміття або сплати за надані послуги, виконання робіт з благоустрою без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, виданого міською радою, відсутність огорожі на місці розкриття, відсутність урн для сміття тощо. 

Важливо!

До порушень правил благоустрою належить утримання у незадовільному санітарному стані при будинкові території та територій, прилеглих до земельних ділянок приватного сектора; територій підприємств, організацій, установ;територій закріплених та прилеглих до підприємств, організацій. Установ. об’єктів торгівлі та благоустрою та побутового обслуговування. Несвоєчасне прибирання снігу і льоду із тротуарів, пішохідних доріжок, доріг, місць паркування автомобілів, покрівель, при будинкових територій, територій підприємств, організацій та установ , у тому числі прилеглих до них територій; несвоєчасне посипання їх піском, скиданням снігу на проїжджу частину вулиць. Відсутність урн для сміття на об’єктах, де їх обов’язкова наявність передбачена цими Правилами. Також до порушень належить поводження із твердими побутовими відходами - відсутність укладеного договору на послуги з вивезення побутових відходів з виконавцем послуг.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн). Відповідно до ст. 255 Кодексу протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ.

Слід зазначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення відмінено такий вид відповідальності як попередження.

Отже, тепер варто добре подумати, чи дотримуватися чистоти та порядку в місті чи селі, чи сплачувати великі штрафи. Адже в адміністративної комісії просто не буде вибору між попередженням і штрафом. Сам факт складеного протоколу за ст. 152 КУпАП тягне за собою значні фінансові витрати для порушників. До того ж сплата штрафу не звільняє фізичну чи юридичну особу від виконання робіт щодо ліквідації проявів та наслідків порушення.

Тож прохання не бути байдужим та разом зробити нашу територіальну громаду чистою, культурною та привабливою!

УВАГА! ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ!

20 грудня 2021 року, у понеділок, о 10.00 годині в приміщенні міської ради (м. Болехів, пл. Івана Франка, 12) відбудуться громадські слухання з обговорення проєкту регуляторного акту – проєкту рішення Болехівської міської ради «Про затвердження...

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта

рішення Болехівської міської ради «Про затвердження Правил благоустрою території населених пунктів Болехівської територіальної громади» Керуючись статтею 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»...

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акту

проєкту рішення виконавчого комітету Болехівської міської ради «Про затвердження Порядку надання дозволу на сезонну виїзну (виносну) торгівлю та надання послуг у сфері розваг на території населених пунктів Болехівської територіальної громади»....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація