Мінфін оновив форму повідомлення про укладання форвардного, ф’ючерсного контракту
08 лют, 2021 0 Коментарів 438 Переглядів

Мінфін оновив форму повідомлення про укладання форвардного, ф’ючерсного контракту

Відтепер платники податків мають подавати повідомлення про укладання форвардного, ф’ючерсного контракту або контракту на здійснення операцій з сировинними товарами за новою формою. Відповідні норми затверджені наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2020 р. № 840, який набув чинності 5 лютого 2021 року.
Дія наказу поширюється на платників податків, які здійснюють контрольовані операції на підставі форвардного, ф’ючерсного контракту або контракту на здійснення операцій з сировинними товарами.
Цей документ було розроблено на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16 січня 2020 року № 466-IX.
Довідково
Для контрольованих операцій з сировинними товарами встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки» здійснюється за методом порівняльної неконтрольованої ціни.
Під сировинними товарами розуміються товари, для яких непов'язані особи у якості орієнтира (еталона) для встановлення ціни неконтрольованих операцій використовують котирувальні ціни. Перелік сировинних товарів затверджено постановою Кабінетом Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1221.

Для бізнесу відтермінована фіскалізація, тобто застосування РРО

1 грудня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон №4439-д, яким відтермінувала на рік обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій для деяких ФОПів. Закон передбачає відтермінування до 1 січня 2022 року обов’язкового застосування...

З 19 квітня 2020 року розширюється коло платників, які зобов’язані використовувати касові апарати

Законами України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та...

Нові рахунки. До уваги платників податків, банківських установ, юридичних та фізичних осіб

З 1 січня 2020 року Державна казначейська служба України (далі – Казначейство) перейшла на ведення бухгалтерського обліку за Планом рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від...

0 Коментарів

Авторизація