ФК «Карпати» Болехів знялися із обласних змагань. Передумови, причини та перспективи.
19 жов, 2017 0 Коментарів 779 Переглядів

ФК «Карпати» Болехів знялися із обласних змагань. Передумови, причини та перспективи.

18 жовтня 2017 року на нараді за участю міської влади та керівництва ФК «Карпати» Болехів було прийняте надзвичайно важке та болюче рішення щодо припинення виступів міської команди у чемпіонаті області з футболу сезону 2017-2018 років.
Дане рішення було аж ніяк не спонтанне, а продиктоване реаліями сьогодення, у яких фінансовий аспект стоїть доволі гостро, проте не є визначальним. Та давайте про все по порядку.
Після тріумфального сезону 2014 року та здобуття золотих нагород  другої обласної ліги болехівські «Карпати» повернулися до обласної еліти. На жаль, практично одразу після цього, мікроклімат у команді почав псуватися. Що тому було причиною? Скоріш за все це те, що дрібні непорозуміння та незгоди перекрившись одна на одну, у підсумку, створили дестабілізуючу обстановку. Сюди можна віднести перші поразки, адже тепер ми грали із командами на голову сильнішими, ніж у другій лізі. Сюди можна приписати не завжди професійні дії гравців команди, у першу чергу за межами поля. Сюди можна віднести і певні недалекоглядні тренерські рішення та неналежний контроль керуючих органів футбольного клубу «Карпати» Болехів.
Проте, не зважаючи на все вищесказане, восени 2016 року здавалося б, спільними зусиллями усіх любителів футболу, нам вдалося реанімувати команду, зберегти її кістяк із власних вихованців та підсилити декількома хорошими гравцями-легіонерами. Болехівський футбол знову почав радувати власних вболівальників та гриміти гучними перемогами на всю область. По завершенні першого кола ми займали тверде місце всередині турнірної таблиці та могли дати бій будь-якому супернику.
Та вкотре, як то кажуть, найшла коса на камінь. У команді виник конфлікт між, в першу чергу, тренером та президентом команди. Гравці ж у цій суперечці підтримали тренера. Кожен, будучи переконаним у своїй правоті, не бажав іти на істотні поступки у результаті чого компромісу так і не було досягнуто. Отож, не зважаючи на наявність хорошої команди, достатнього фінансування та досить пристойних результатів після першого кола команда повністю розпадається.
Дещо із запізненням, але все ж таки почала вестись активна робота щодо недопущення зняття команди із дистанції. Розглядалися найрізноманітніші пропозиції, ініціативи та проекти. Було зроблено декілька спроб повернути як колишніх гравців команди так і минулих тренерів. Результатів у підсумку не отримали ніяких.
Тоді, будучи заручниками ситуації що склалася, було прийняте рішення довірити тренерське місце молодому тренеру та надати йому всі повноваження щодо підбору гравців, серед яких левову частку склали виконавці із стрийщини.
Зі свого боку новий наставник зробив усе можливе та неможливе, щоб сформувати команду практично під закриття заявочної кампанії з урахуванням того фактору, що всі кращі гравці були вже заявлені за інші клуби.
Виходячи з цього і можна пояснити невтішні результати, які продемонстрували повністю оновлені «Карпати» та які, підсилені тиском громадськості, стали причиною того, щоб, по завершенні сезону, припинити співпрацю з даними футболістами. 
І знову, у міжсезоння, було вкладено безліч зусиль щодо пошуку виходу із ситуації, що склалася. І знову, не заглиблюючись у деталі, з прикрістю можна було констатувати те, що, не зважаючи на всі поступки, які здійснювалися клубом по відношенню до вимог гравців і тренерів (як колишніх так і нових) боєздатний колектив сформувати не вдалося. 
У цьому випадку одним з визначальних чинників вже стає фінансовий. Адже попри те, що коштами на сезон команда була забезпечена не гірше ніж минулого року, все ж таки потрібно було залишатися реалістами і чітко зрозуміти те, що болехівська команда не може тягатися у фінансовому плані із більш грошовитими конкурентами, в першу чергу долинським «Нафтовиком», куди і перейшла «серцевина» колишніх гордих та самобутніх «Карпат».
Саме тоді, була прийнята остання відчайдушна спроба зберегти футбол у місті. Сподіваючись більше на диво, аніж на холодний розрахунок, була сформована із нуля чергова команда із свіжим тренером та новим керівництвом клубу, але, знову ж таки, практично без власних виконавців. 
Закриваючи очі на перші невдачі всі щиро сподівалися, що хлопці, все ж таки зіграються та почнуть підтягуватися до рівня суперників. Але кожна наступна розгромна поразка, витрачені бюджетні і спонсорські кошти та розчарування у очах вболівальників підштовхували до вимушеного та єдиного правильного рішення про припинення участі команди у обласних перегонах, що і було зроблено.
На даний момент нам всім потрібно зробити крок назад, проаналізувати свої помилки, упущення та, в першу чергу, своє ставлення до такого явища як болехівський футбол. Безумовно, даний вид спорту є пріоритетним у місті та, сподіваємося, спільними зусиллями громади таким і залишиться. 
Від сьогодні ми починаємо роботу щодо перезапуску та нового підходу у формуванні, фінансуванні та організації футбольного клубу «Карпати» Болехів, який знову вийде на обласну арену влітку 2018 року. 
А зараз ми закликаємо всіх любителів футболу акумулювати спільні дії, ідеї та пропозиції по відродженню нашої команди. З усіма думками, побажаннями та конкретними планами просимо Вас звертатися до головного спеціаліста організаційного відділу міськвиконкому Любомира Мультажинського.

Перша перемого «Карпат» у другому колі
Новини спорту травень. 2017

Перша перемого «Карпат» у другому колі

У неділю, 7 травня на міському стадіоні м.Болехова відбувся календарний матч 19 туру чемпіонату області з футболу сезону 2016-2017 року, у якому ми приймали гостей із Тлумача. Команда гостей значно підсилилася у міжсезоння, наполовину оновивши склад...

Перше коло позаду, або як у Болехові у футбол грали

Нещодавно завершилося перше коло першості другої ліги області з футболу сезону 2018-2019 років, за підсумками якого оновлені болехівські «Карпати» посіли 8 місце серед 12 команд. Даний результат є доволі непоганим, адже споглядаючи турнірну таблицю,...

Так тримати , ФК «Карпати»!
Новини спорту травень. 2019

Так тримати , ФК «Карпати»!

Декілька тижнів тому стартувало 2 коло першості 2 ліги області з футболу сезону 2018-2019 років. Відповідно до календаря ігор перші 2 матчі наші «Карпати» провели на виїзді. У зв’язку з цим надзвичайно доречним став подарунок Народного депутата...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація