Інформація для керівників закладів (приватних садиб та закладів розміщення), які здійснюють або планують здійснювати відпочинок організованих груп дітей на території Болехівської територіальної громади
Керівникам закладів розміщення та приватних садиб, які здійснюють або планують здійснювати відпочинок організованих груп дітей на території Болехівської територіальної громади, необхідно звернутися до територіального відділу/управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області для здійснення безпечного відпочинку дітей.
Водночас, наголошуємо керівникам дитячих груп, які планують здійснювати відпочинок організованих груп дітей у закладах розміщення на території Болехівської територіальної громади, перевірити чи обраний заклад зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів та внесений в державний реєстр закладів оздоровлення та відпочинку дітей.
Доводимо до відома керівників закладів (приватних садиб, закладів розміщення) Перелік документів, які необхідно мати суб’єктам господарювання, незалежно від форми власності, що здійснюють відпочинок осіб, особливо дітей, на території Болехівської територіальної громади:
- Повідомлення територіального органу Держпродспоживслужби про надання послуги з проживання та харчування організованої групи дітей за 14 днів до їх прибуття в заклад розміщення.
- Повідомлення організаторами відпочинку організованих груп дітей в літній період (у закладах розміщення, приватних садибах, наметових містечках тощо) координаційної раду міськвиконкому з питань літнього оздоровлення дітей не пізніше як за 10 днів до їх заїзду.
- Державна реєстрація оператора ринку харчових продуктів закладу, який надає послуги харчування.
- Документи, що підтверджують право власності або користуванням нерухомим майном (договір оренди).
- Договір на водопостачання та водовідведення (за наявністю централізованого водопостачання).
- Договір на вивезення твердих побутових відходів та рідких нечистот.
- Особисті медичні книжки персоналу закладу.
- Договір на проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації.
- Договір на централізоване прання білизни (якщо відсутня власна пральня).
- Договір на проведення відомчого лабораторного контролю із акредитованою лабораторією (харчові продукти, питна вода, вода відкритих водойм, басейнів, пісок з пляжу та пісочниць за наявністю).
- Результати лабораторних досліджень – води питної, води відкритих водойм та грунту.
- Погоджене примірне сезонне меню, складене відповідно до постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
- Супровідні документи, які засвідчують якість та безпечність всіх харчових продуктів.
- Дотримання карантинних заходів по профілактиці респіраторного захворювання – COVID-19.
- Здійснення заходів безпеки під час оголошення повітряної тривоги.
0 Коментарів