Дитячі оздоровчі табори поки залишаються закритими, - рішення Держкомісії з ТЕБ та НС
17 чер, 2020 0 Коментарів 596 Переглядів

Дитячі оздоровчі табори поки залишаються закритими, - рішення Держкомісії з ТЕБ та НС

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні, що відбулося сьогодні, 16 червня, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, ухвалила рішення щодо недоцільності відкриття дитячих оздоровчих таборів раніше 1 липня цього року.
Доповідаючи про стан ситуації з дитячими оздоровчими таборами, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що попри необхідність оздоровити цього літа більше 1,2 млн дітей, більшість з яких є представниками пільгових категорій населення, клінічна ситуація щодо COVID-19 залишається достатньо напруженою.
«В тому числі ми бачимо велику проблему з можливими спалахами в дитячих таборах інших інфекційних хвороб, в тому числі кишкових, так як це було в 2018-2019 роках. В таких випадках необхідно буде терміново доставляти дітей в інфекційні лікарні, левова частина яких зараз безпосередньо працюють з COVID-19», - зазначив Максим Степанов.
Також, за його словами, діти будуть приїжджати в дитячі табори з різних регіонів, в яких різна епідеміологічна ситуація, що може сприяти поширенню коронавірусу між регіонами України. До того ж в дитячих таборах перевірки встановили недостатній контроль за харчуванням дітей та порушення санітарно-гігієнічних норм.
«У зв’язку з цим та у зв’язку з погіршенням сьогоднішньої ситуації з епідемією коронавірусу ми вважаємо, що відкриття закладів оздоровлення в даний час є передчасним. В той же час ми не виключаємо такого рішення, починаючи з 1 липня, але не раніше. Нам потрібно додатково відстежити епідемічну ситуацію, і протягом тижня ми будемо приймати рішення в залежності від умов адаптивного карантину», - сказав Міністр охорони здоров’я, додавши, що 22 червня стане додатковою датою, коли можна буде приймати рішення про можливий час відкриття дитячих таборів.
У свою чергу Міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що 75% тих дітей, які мають бути оздоровлені цього року, це діти з малозабезпечених сімей, які потребують соціальної підтримки. «Тому давайте будемо думати перш за все про їхнє здоров’я. Мінсоцполітики вважає, що оздоровча кампанія має бути тільки тоді, коли покращиться епідеміологічна ситуація в країні», - зазначила Міністр.

Правила відпочинку дітей в умовах коронавірусу мають бути серйозно продумані – Президент

За минуле літо в дитячих таборах було зафіксовано понад 80 спалахів різних інфекцій. Тому робота таких закладів в умовах епідемії коронавірусу має підвищені ризики. Про це йшлося на традиційній нараді під головуванням Президента Володимира...

Відбулася нарада з питань організації та проведення оздоровлення дітей

7 лютого 2020 року під головуванням заступниці міського голови Тетяни Лугової у Болехівській міській раді відбулася нарада з питань організації та проведення оздоровчої кампанії на Болехівщині у 2020 році. Участь у нараді взяли представники...

Уряд розширив перелік пільгових категорій дітей, яким держава надасть допомогу на оздоровлення

Уряд прийняв рішення щодо оздоровлення дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, чорнобильців та аграріїв. Уряд розширив перелік категорій дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, для забезпечення їх...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація