Староста Поляницького округу відзвітував перед громадою
25 лют, 2023 0 Коментарів 335 Переглядів

Староста Поляницького округу відзвітував перед громадою

Добігли до завершення звіти старост Болехівської громади перед жителями своїх округів. Вчора, 24 лютого 2023 року, звітував староста Поляницького старостинського округу Андрій Стельмах, останній з п’яти старост старостинських округів громади.
Вже традиційно звітування розпочалося із вшанування загиблих воїнів, що віддали своє життя, боронячи нашу землю від російського агресора, захищаючи суверенітет та територіальну цілість держави.  Захищати країни від окупанта пішли 38 воїнів округу, з них двоє віддали своє життя за наше  з вами краще майбутнє, за вибір жити у вільній демократичній державі.
    Звітуючи перед громадою про свою роботу, окрім статистичних даних та  господарської частини роботи,  Андрій Петрович особливо відзначив роботу, яку спільно з громадою інтенсивно проводили після повномасштабного вторгнення росії та територію України. А це всебічна підтримка Збройних Сил України,  організація територіальної оборони громади, волонтерська допомога та підтримка внутрішньо переміщених осіб.
Староста зазначив, що  в територіальну оборону старостинського округу входило 150 осіб, було облаштовано блокпост, де було організовано цілодобове чергування, переобладнано підвальні приміщення лісництва та магазину під укриття, створено банк одягу, засобів гігієни та продуктів харчування для внутрішньо переміщених осіб. Адже в громаді зареєструвалися 220 внутрішньо переміщених осіб, на даний час залишилося проживати 20.

Після доповіді старости мешканці громади цікавилися питаннями ремонту доріг комунального та місцевого значення, ремонту моста через потічок до символічної могили воїнам УПА; будівництва внутрішніх туалетів у Поляницькому ліцеї; відновлення автобусних маршрутів; будівництва вуличного освітлення; благоустрою місцевих кладовищ; зрізки аварійних дерев у селі; встановлення баків для сміття. 

Змістовно на усі питання жителів старостинського округу   відповів перший заступник міського голови Василь Юрочко та керуючий справами міськвиконкому Іван Івашків. Зокрема, керівники запевнили представників громади, що кошти, заплановані на ремонт комунальних доріг у поточному році, будуть розподілені для кожного старостинського округу відповідно до кількості населення. За ці кошти проведуть поточний ремонт доріг комунальної власності. Першочерговим для міської влади є й будівництво внутрішніх туалетів. Але на разі через війну фінансування капітальних видатків проводити заборонено.

Директорка КНП «Центр первинної медичної допомоги», депутат Болехівської міської ради Ольга Соболь, яка була присутня на сході селян, повідомила, що у цьому році підприємство планує звести огорожу навколо приміщення сільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.  Керівниця закликала жителів громади спільно підтримувати територію закладу та прилеглі до неї в чистоті. 

На завершення староста Андрій Стельмах подякував міській владі, мешканцям громади за розуміння та співпрацю. А керівники міської ради закликали мешканців громади звертатися з наболілими питаннями чи пропозиціями до старости та міської влади задля ефективного вирішення проблем і розвитку старостинського округу та Болехівської громади в цілому.

Звітувала староста Гузіївського старостинського округу Лідія Олевич

Сьогодні, 23 лютого 2023 року, перед громадою звітувала староста Гузіївського старостинського округу Лідія Іванівна Олевич. На звіт старости завітали міський голова Іван Яцинин та перший заступник міського голови Василь Юрочко. Звіт старости...

Староста Козаківського старостинського округу відзвітував перед громадою про роботу за 2022 рік

Вчора, 22 лютого 2023 року, відбувся звіт старости Козаківського старостинського округу Михайла Іваніва перед громадою за період з 1 грудня 2020 року до 31 грудня 2022 року. Зібрання громади відбулось у сільському клубі. Участь у звіті взяв міський...

Староста Тисівського старостинського округу Володимир Савчук прозвітував про роботу перед громадою

Сьогодні, 20 лютого 2023 року, у Будинку культури села Тисова відбувся звіт старости Тисівського старостинського округу Володимира Савчука за період з 1 грудня 2020 року до 31 грудня 2022 року. Участь у звіті взяли міський голова Іван Яцинин,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація