Сесія Болехівської міської ради втретє не відбулася: депутати проігнорували засідання
04 кві, 2023 0 Коментарів 386 Переглядів

Сесія Болехівської міської ради втретє не відбулася: депутати проігнорували засідання

Сьогодні, відповідно до розпорядження міського голови, мало відбутися четверте пленарне засідання 27 сесії Болехівської міської ради. Але, якщо минулі два засідання депутати перенесли, то цього разу просто не прийшли, кворуму не було.

У залі зареєструвалися 8 депутатів: Барабаш Р.С., Герецький І.Г., Заляско Н.Ю., Качур Б.М.,Мельник Б.М., Соболь О.М., Яцків В.С., Яцинин В.І. (світлина додається).

Депутати Гасяк М.М. та Рожнятовський О.Я. були відсутні у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, а Гутак В.В – через відрядження, про що проінформували міського голову Івана Яцинина. Ще одна депутатка перебуває за межами України та тимчасово не може брати участь у пленарних засіданнях. Через поважну причину був відсутній також депутат Юзьків І.М. 

Не з'явилися на сесію без попередження міського голови, як цього вимагає Закон України «Про статус депутатів місцевих рад» та Регламент роботи ради VIII демократичного скликання, депутати: Височанський А.Ф., Єфіменко А.С., Клим В.Я., Лесів Т.Я., Макота З.В., Мандрик З.І., Ориник Т.І., Петровський Р.В., Петрюк Р.Ф., Соболь О.Т., Ходак Я.П., Юзьків У.Ф., Юсип А.Л.

Треба додати, що напередодні засідання, зранку 4 квітня 2023 року, депутати зареєстрували у виконавчому комітеті міської ради вимогу про скликання IV пленарного засідання 27 сесії Болехівської міської ради 7 квітня 2023 року. Під цим документом підписалися лише п’ять депутатів (Петровський Р.В., Ориник Т.І., Юсип А.Л., Клим В.Я., Мандрик З.І.,),  а не одна третина від загального складу ради (а це 9 депутатів), як вимагає п.7 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (світлина додається).

Свою думку з приводу продовження роботи 27 сесії міський голова висловив, звертаючись до депутатів, присутніх у сесійному залі.
«Чергове пленарне засідання не відбудеться у зв’язку з тим, що немає кворуму. П’ятеро депутатів принесли сьогодні вимогу про те, щоб перенести сесію на 7 квітня. Але на цей день припадає велике християнське свято - Благовіщення Господнє. Я хотів би почути думку решти депутатів з цього приводу. Я вважаю, що краще буде зібратися 6 квітня, у четвер, на 10.00 год.», - зазначив Іван Васильович.

Присутні у залі депутати одностайно підтримали міського очільника та своє рішення про скликання пленарного засідання 6 квітня 2023 року скріпили підписами під зверненням на ім’я міського голови.

Доповнив міського голову секретар міської ради Ігор Герецький. Він зачитав вимогу депутатів про скликання четвертого пленарного засідання 27 сесії Болехівської міської ради 7 квітня 2023 року від 04.04.2023 та заперечив викладене у ній. Зокрема, звернув увагу на те, що ніяких змін до порядку денного пленарного засідання не було внесено.

«Жодного листа  31 березня 2023 року я не підписував. Я надіслав депутату Климу В.Я. запрошення на пленарне засідання ради з орієнтовним  переліком питань порядку денного засідання. Порядок денний засідання, затверджений депутатами, висвітлений на офіційному сайті. Ні я, ні міський голова не змінював порядок денний сьогоднішнього засідання. Це введення в оману всіх депутатів та міського голови», - наголосив секретар міської ради Ігор Герецький. 

Чим завершиться п’ята спроба міського голови Івана Яцинина провести 6 квітня 2023 року IV пленарне засідання чергової 27 сесії міської ради - покаже час. Адже до кінця не зрозуміла причина такої поведінки депутатів. Оскільки коли є всі доповідачі вони після години роботи роблять перерву  і переносять засідання на суботу. Відтак знову переносять всі питання через відсутність окремих доповідачів. А сьогодні просто не з’являються. Це вже втретє поспіль болехівські депутати не ухвалили ніяких рішень.

Відеотрансляцію можна переглянути за посиланням https://fb.watch/jHLOXImt-O/

Депутати міської ради знехтували сесійним засіданням

Чергова сорокова сесія Болехівської міської ради була скликана розпорядженням міського голови Івана Яцинина на 27 лютого 2024 року. Однак через відсутність кворуму сесія не відбулася. Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося тільки 12...

Позачергове засідання міської ради не відбулося: чому

39-та позачергова сесія Болехівської міської ради, яку міський голова Іван Яцинин скликав на 19 грудня 2023 року, не відбулася через відсутність кворуму. Для відкриття засідання не вистачило одного депутата. У залі була більшість депутатів – 21 із...

Через відсутність кворуму позачергове засідання 19 сесії Болехівської міської ради не відбулося

Відповідно до розпорядження міського голови від 04.04.2022 № 63-р сьогодні, 5 квітня 2022 року, була скликана позачергова 19 сесія Болехівської міської ради. Однак через відсутність кворуму сесія не була відкрита. Для участі у пленарному засіданні...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація