Через відсутність кворуму позачергове засідання 19 сесії Болехівської міської ради не відбулося
05 кві, 2022 0 Коментарів 681 Перегляд

Через відсутність кворуму позачергове засідання 19 сесії Болехівської міської ради не відбулося

Відповідно до розпорядження міського голови від 04.04.2022 № 63-р сьогодні, 5 квітня 2022 року, була скликана позачергова 19 сесія Болехівської міської ради. 

Однак через відсутність кворуму сесія не була відкрита. Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося тільки 9 депутатів із 26 обраних. Серед них: Руслана Барабаш, Ігор Герецький, Надія Заляско, Богдан Мельник, Руслана Петрюк, Микола Піх, Олег Рожнятовський, Віктор Яцків, Василь Яцинин. Всі інші,  з незрозумілих на те причин, вирішили проігнорувати розпорядження міського голови та свої безпосередні обов’язки депутата міської ради. 

Цієї кількості депутатів було недостатньо для відкриття сесії та ухвалення рішень. Тому міський голова Іван Яцинин повідомив, що через відсутність кворуму сесія не є повноважною.

"Позачергову сесію я скликаю вже вдруге. Вперше сесія мала відбутися 11 березня, і тоді теж була неявка депутатів з тих чи інших причин. Потім з головами фракцій узгодили позиції з певних питань і сьогодні пленарне засідання мало відбутися", - додав міський голова.
На порядок денний виносилося одне питання - про звернення Болехівської міської ради до керівництва держави щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року №1440 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2022 році».

У проєкті звернення, зокрема, йшлося про виключення з постанови КМУ вимоги до надавачів медичних послуг щодо обов’язкового надання у рік  допомоги щонайменше 150 породіллям. Ці зміни сприяли б відновленню роботи пологового відділення КНП «Болехівська міська центральна лікарня» Болехівської міської ради Івано-Франківської області  та наданню своєчасної медичної допомоги породіллям у складний для країни час.

Для участі у пленарному засіданні прибули також колишні працівники пологового відділення лікарні. Міський голова Іван Яцинин відповів на усі запитання, які їх турбували, та детально пояснив про повноваження і можливості міської ради щодо вирішення питання відновлення роботи пологового відділення. За результатами бесіди, міський обранець повідомив присутніх, що направить звернення до керівництва держави, яке депутати мали розглядати на сесії, від свого імені.

Відбулося друге пленарне засідання чергової 17 сесії міської ради

У суботу, 5 березня 2022 року, відповідно до розпорядженням міського голови Івана Яцинина, було скликано друге пленарне засідання 17 сесії міської ради. Участь у пленарному засіданні взяли 19 депутатів міської ради. На порядку денному сесії були...

Триває підготовка до роботи сьомої сесії Болехівської міської ради VІІІ демократичного скликання

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, 30 березня 2021 року у Народному домі м.Болехова відбудеться чергова сьома сесія Болехівської міської ради VІІІ демократичного скликання. Попередньо на засіданнях постійних...

Триває підготовка до чергової другої сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина від 04.12.2020 року № 220 «Про скликання чергової 2 сесії Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання», 22 грудня 2020 року у Народному домі м.Болехова відбудеться...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація