Депутати міської ради знехтували сесійним засіданням
27 лют, 2024 0 Коментарів 83 Перегляди

Депутати міської ради знехтували сесійним засіданням

Чергова сорокова сесія Болехівської міської ради була скликана розпорядженням міського голови Івана Яцинина на 27 лютого 2024 року. Однак через відсутність кворуму сесія не відбулася. 

Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося тільки 12 депутатів із 26 обраних. Серед них: Руслана Барабаш, Ігор Герецький, Валерій Гутак, Надія Заляско, Богдан Качур, Зеновій Мандрик, Богдан Мельник, Олег Рожнятовський, Оксана Соболь, Ольга Соболь, Віктор Яцків, Василь Яцинин. Одна депутатка тимчасово не може виконувати свої обов’язки через те, що перебуває за межами України. 
Всі інші знехтували розпорядженням міського голови та не виконали свої обов’язки депутатів міської ради, покладені на них законом та територіальною громадою. 


Для відкриття засідання та ухвалення рішень не вистачило двох депутатів. Про це наголосив у своєму звернення до присутніх у сесійному залі міський голова Іван Яцинин.


 «Чергове пленарне засідання не відбудеться у зв’язку з тим, що немає кворуму. На порядок денний засідання було винесено 89 питань різного характеру: і земельні, і надання одноразових грошових допомог, і внутрішні, які стосуються роботи ради. На жаль, частина депутатів зігнорували засідання. Дуже шкода, адже не ухвалюються важливі рішення. Ми втрачаємо надходження до міського бюджету через те, що не надаємо жителям громади земельні ділянки у оренду. Сподіваюся, що надалі депутати виважено поставляться до своїх обов’язків», - зазначив Іван Васильович.


Це не вперше, коли окремі депутати міськради не з’являються на засідання ради. Чому депутати вдаються до деструктивних дій не зрозуміло.  Міський голова Іван Яцинин переконаний, що за такими «акціями протесту» стоять окремі депутати, які лобіюють лише свої інтереси. Про те, що сесія може не відбутися, частина депутатів здогадувалися. Розмови про зрив засідання не можна приховати в депутатському середовищі. Вони підтвердилися. Шкода лише, що від такої псевдодіяльності депутатів потерпають жителі громади, які їх обрали, серед яких і військовослужбовці, і особи з інвалідністю. Адже вкотре своєчасно не розглянули питання щодо надання одноразових грошових допомог військовослужбовцям, які беруть  участь у бойових діях для забезпечення  заходів з національної безпеки  і оборони України, рідним загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців, жителям громади на лікування. Вкотре не ухвалили  бюджет, зміни до окремих міських цільових програм, а також звернення міської ради щодо необхідності удосконалення чинного законодавства в галузі освіти та виділення додаткових коштів освітньої субвенції для погашення наявної заборгованості з виплати заробітної плати педагогічним працівникам Болехівської територіальної громади тощо.


Позачергове засідання міської ради не відбулося: чому

39-та позачергова сесія Болехівської міської ради, яку міський голова Іван Яцинин скликав на 19 грудня 2023 року, не відбулася через відсутність кворуму. Для відкриття засідання не вистачило одного депутата. У залі була більшість депутатів – 21 із...

Сесія Болехівської міської ради втретє не відбулася: депутати проігнорували засідання

Сьогодні, відповідно до розпорядження міського голови, мало відбутися четверте пленарне засідання 27 сесії Болехівської міської ради. Але, якщо минулі два засідання депутати перенесли, то цього разу просто не прийшли, кворуму не було. У залі...

Через відсутність кворуму позачергове засідання 19 сесії Болехівської міської ради не відбулося

Відповідно до розпорядження міського голови від 04.04.2022 № 63-р сьогодні, 5 квітня 2022 року, була скликана позачергова 19 сесія Болехівської міської ради. Однак через відсутність кворуму сесія не була відкрита. Для участі у пленарному засіданні...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація