Міський голова Богдан Мельник провів нараду з питань порядку оплати послуг з доставки газу
04 лют, 2020 0 Коментарів 907 Переглядів

Міський голова Богдан Мельник провів нараду з питань порядку оплати послуг з доставки газу

24 грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг змінила порядок оплати послуг з доставки газу. З січня цього року вартість послуги з доставки газу виключена з загального рахунку за газ і виставлена окремим платежем. Щоб дізнатися деталі, як власне повинні сплачувати за споживання та розділ газу установи, організації, інші споживачі міський голова Богдан Мельник провів нараду за участю начальника Долинського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Івана Парахоняка.Участь у нараді взяли секретар міської ради Ігор Герецький, керуючий справами міськвиконкому Іван Ганчар, заступниця міського голови Тетяна Лугова,  керівники управлінь, відділів міськвиконкому, установ, організацій.
У ході наради міський голова Богдан Мельник звернув увагу присутніх на те, що з 1 січня в Україні відбулося розділення на два тарифи за газ. Відтепер споживачі повинні платити власне за сам газ (після надання послуги, наступного місяця) і за розподіл цього газу (потрібно платити до 20 числа в місяці, в якому надається послуга). 
Начальник Долинського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Іван Парахоняк додав, що в Івано-Франківській області споживачі уже цього місяця отримають два рахунки: за газ від постачальника ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» та за його доставку (розподіл) від АТ «Івано-Франківськгаз». Раніше вартість доставки газу зазначалась окремим рядком в загальному рахунку. Відповідно до угоди, яка укладена з АТ «Укрпошта», доставку рахунків забезпечують листоноші.  
- Вартість послуг доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта. Розмір плати залежить тільки від обсягів споживання.  За основу береться обсяг споживання газу впродовж «газового року». Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. У 2020 році плата за доставку розраховуватиметься виходячи із споживання газу з 01.10.2018 до 30.09.2019, – зазначив керівник. 
Іван Зеновійович також навів приклад розрахунку вартості послуги доставки газу: «Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 платежів. До прикладу, у домогосподарстві в середньому використовують 1200 кубометрів газу на рік, тариф на розподіл на перше півріччя становить 1,2 грн. за 1 м куб.  Рахуємо, 1200х1,2:12= 120 грн. Таким чином щомісячний платіж за доставку на перше півріччя становитиме 120 грн».
Під час наради присутні також дізналися, що у січні споживачі отримають рахунки за два місяці. Тому не треба хвилюватися з приводу протермінування оплати за січень. Крім цього, споживачі можуть платити за доставку одним платежем за квартал чи півроку. Таким чином вони зменшать свої витрати на комісії при проведенні платежів. Це актуально для споживачів із газовою плитою або плитою та колонкою, які споживають мало газу.
Було наголошено на перевагах для споживачів, які використовують багато газу. Споживачі, які використовують більшу частину газу взимку зможуть знизити навантаження на сімейний бюджет. За даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 27% споживачів сплачують в опалювальний сезон понад 2000 гривень на місяць за спожитий газ. Завдяки, новій системі тарифів, вони зможуть зменшити витрати. Адже вартість доставки газу, вони сплачуватимуть впродовж року рівними частинами.
Як пояснив начальник Долинського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Іван Парахоняк, порядок оплати послуг з доставки газу змінюється для того, щоб у перспективі українські споживачі могли вільно змінювати постачальника газу. 

Міський голова Богдан Мельник провів прийом громадян з особистих питань

Відповідно до розпорядження міського голови кожний 1,3,5 понеділок місяця за попереднім записом проводиться прийом громадян. Сьогодні, 2 грудня 2019 року, Богдан Мельник провів черговий прийом громадян. З метою оперативного надання кваліфікованої...

Міський голова Богдан Мельник провів прийом громадян з особистих питань

Відповідно до розпорядження міського голови кожний 1,3,5 понеділок місяця за попереднім записом проводиться прийом громадян. Вчора, 18 листопада 2019 року, Богдан Мельник провів черговий прийом громадян. З метою оперативного надання кваліфікованої...

Відбувся черговий прийом громадян у міського голови

2 вересня міський голова Богдан Мельник, відповідно до попереднього запису, провів черговий прийом громадян з особистих питань. Для розгляду та вирішення проблемних питань участь у прийомі взяли керуючий справами міськвиконкому Іван Ганчар,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Робоча зустріч

Робоча зустріч

25 січ, 2024 0

Авторизація