Тривають перемовини щодо проходження та продовження будівництва об’їзної дороги в обхід Болехова
11 лют, 2020 0 Коментарів 1 446 Переглядів

Тривають перемовини щодо проходження та продовження будівництва об’їзної дороги в обхід Болехова

Як ми вже повідомляли раніше,  на останньому пленарному засіданні Болехівської міської ради депутати погодили уточнення проходження об’їзної дороги на графічних матеріалах генерального плану міста.  
У ході виготовлення проєкту відводу земельної ділянки під полотно вищезазначеної дороги було з’ясовано, що з часу проектування дороги до сьогодні відбулася низка змін у законодавстві та Державних будівельних нормах. Поряд з об’їзною дорогою проходить магістральний газопровід високого тиску, охоронна зона навколо якого при проектуванні автодороги становила 150 метрів.   Відповідно до нових Державних будівельних норм межа охоронної зони вздовж магістрального газопроводу високого тиску збільшилася до 300 метрів. 
Поблизу місця проходження автодороги розташоване заповідне урочище «Багно», яке також має охоронну зону. Окрім цього, частина земельних ділянок, які розташовані або межують з місцем проходження об’їзної дороги, перебувають у власності, користуванні або оренді громадян чи підприємців та надані їм для ведення особистого селянського господарства. 
Щоб обговорити деталі проходження та продовження будівництва об’їзного автошляху міський голова Богдан Мельник провів нараду за участю представників Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, ТзОВ «Науково-виробниче підприємство «Тріада», які проектують дорогу, ДП «Болехівське лісове господарство», керівників установ, організацій Болехова та Долинського району, до сфери діяльності яких належать питання регулювання земельних відносин та будівництва, депутатів міської ради, директорів фермерських господарств.
Під час наради мова йшла про зменшення площі заповідного урочища «Багно» на території Болехівської міської ради для забезпечення продовження будівництва об’їзної дороги навколо м.Болехова; вилучення частини земель, розташованих у місці будівництва об’їзної дороги, із лісового фонду у власність Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області; можливість облаштування з’їздів з дороги в межах радіусу заокруглення дороги зі встановленням відповідних дорожніх знаків; про облаштування з обох боків дороги бар’єрного огородження та інше. 
У ході зустрічі було погоджено з присутніми власниками та користувачами земельних ділянок зміну конфігурації їхніх земельних ділянок, наданих їм для ведення особистого селянського господарства. За словами міського голови Богдана Мельника, витрати на корегування проектної документації власникам та користувачам земельних ділянок відшкодують з міського бюджету.
За підсумками наради міський голова Богдан Мельник дав низку доручень фахівцям міськвиконкому, а представникам Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області рекомендував звернутися до відповідних державних органів щодо вирішення питань, які не належать до компетенції міської влади, зокрема щодо зменшення площі заповідного урочища «Багно», розчищення або спрямування русла річки Сукіль, та щодо вилучення частини земель, розташованих у місці будівництва об’їзної дороги, із лісового фонду у власність Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Депутати погодили уточнення проходження об’їзної дороги на графічних матеріалах генерального плану

Вчора, 21 січня 2020 року, під час пленарного засідання депутати Болехівської міської ради розглядали проєкт рішення про уточнення проходження об’їзної дороги навколо м.Болехова. Як пояснив присутнім начальник відділу містобудування та архітектури і...

Відбулося чергове засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин

Сьогодні, 15 січня 2020 року у Болехівській міській раді відбулося засідання комісії міської ради з питань планування територій, містобудування, архітектури, регулювання земельних відносин. Участь у ньому взяли голова постійної комісії Валерій...

На пленарному засіданні затвердили міські цільові Програми на наступний рік

Сьогодні, 26 листопада 2019 року, відбулася чергова 48 сесія Болехівської міської ради VII демократичного скликання. Головував на пленарному засіданні міський голова Богдан Мельник. Для роботи у 48 сесії зареєструвалося 15 депутатів міської ради....

0 Коментарів

Авторизація