Про тарифи на розподіл газу йшлося на нараді у міського голови
15 чер, 2020 0 Коментарів 908 Переглядів

Про тарифи на розподіл газу йшлося на нараді у міського голови

Сьогодні, 15 червня 2020 року, у Болехівській міській раді міський голова Богдан Мельник провів нараду з представниками Долинського відділення АТ «Івано-Франківськгаз». Участь у нараді взяли керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Болехівської міської ради. На нараді йшлося про наслідки ухвалення проєкту рішення НКРЕКП про зниження тарифів на розподіл газу.
Керівник Долинського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Іван Парахоняк розповів присутнім до чого призведе зниження тарифу для «Івано-Франківськгазу», а це - падіння зарплат працівників, зростання боргу перед Оператором ГТС та зменшення інвестицій у газові мережі.
Як йшлося у доповіді, наприкінці 2019 року НКРЕКП, вперше за останні чотири роки, затвердила двоетапний перегляд тарифів на доставку газу: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Це було зроблено з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період. Тариф, що діє в першій половині 2020 року є збитковим для компанії. Уже цього року АТ «Івано-Франківськгаз» поніс збитки на суму 47,7 млн грн. До такого результату привів збитковий тариф на доставку газу, затверджений НКРЕКП для компанії на перше півріччя. Тариф покриває лише 80% собівартості послуг. Вирівнювання тарифу в липні дозволило б компанії завершити рік без збитків.
Зусилля компанії спрямовані на інтереси споживачів. Тому навіть в умовах карантину працівники продовжували працювати в посиленому режимі, щоб забезпечити безперебійний розподіл газу понад 400 тис. споживачам. Але через хронічне недофінансування галузі та неплатежі, компанія не може виконати усі необхідні роботи з модернізації мереж, забезпечити гідну оплату праці працівникам, розрахуватися з боргами з іншими учасниками газового ринку. В кінцевому результаті це позначиться на якості надання послуг.
Відмова від вирівнювання тарифу до економічно обгрунтованого рівня, призведе до чергового стрибка звільнення працівників «Івано-Франківськгазу». Низькі зарплати, які є складовою тарифу, стимулювали відтік фахівців із галузі. Щорічно звільнялися до 20% кваліфікованих газовиків. Сьогодні середня зарплата  працівників «Івано-Франківськгазу» складає менше 9 тис. грн. Якщо тариф не переглянуть на ІІ півріччя, заробітна плата стане ще меншою.
«Івано-Франківськгаз»   сподівається, що НКРЕКП все ж таки не ухвалить політичне рішення про зниження тарифу операторів ГРМ з 1 липня 2020 року. Та не допустить чергової кризи на газовому ринку, яка призведе до зниження якості надання послуг споживачам.

Болехівська міська рада звернулася з проханням скасувати постанову НКРЕКП щодо нарахування окремої

До міського голови м.Болехова Богдана Мельника письмово звернулася жителька м.Болехова Любов Крапцова від імені громадян міста. У зверненні жителі міста Болехова просили розглянути на черговому пленарному засіданні Болехівської міської ради питання...

Міський голова Богдан Мельник провів нараду з питань порядку оплати послуг з доставки газу

24 грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг змінила порядок оплати послуг з доставки газу. З січня цього року вартість послуги з доставки газу виключена з загального рахунку за газ і виставлена окремим...

Міський голова Богдан Мельник провів прийом громадян з особистих питань

Відповідно до розпорядження міського голови кожний 1,3,5 понеділок місяця за попереднім записом проводиться прийом громадян. Вчора, 18 листопада 2019 року, Богдан Мельник провів черговий прийом громадян. З метою оперативного надання кваліфікованої...

0 Коментарів

Авторизація