Болехівська міська рада звернулася з проханням скасувати постанову НКРЕКП щодо нарахування окремої плати за транспортування газу
25 лют, 2020 0 Коментарів 826 Переглядів

Болехівська міська рада звернулася з проханням скасувати постанову НКРЕКП щодо нарахування окремої плати за транспортування газу

До міського голови м.Болехова Богдана Мельника письмово звернулася жителька м.Болехова Любов Крапцова від імені громадян міста. У зверненні жителі міста Болехова просили розглянути на черговому пленарному засіданні Болехівської міської ради питання законності  нарахування окремої плати за транспортування газу споживачам. Звернення підписали близько двох сотень громадян міста Болехова.
Виходячи з вищенаведеного, сьогодні, 25 лютого 2020 року, під час пленарного засідання 51 сесії депутати Болехівської міської ради схвалили звернення (текст додається) до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та голови НКРЕКП Валерія Тарасюка щодо скасування постанови про встановлення тарифу на послуги з постачання та розподілу природного газу.
Додаток 
ЗАТВЕРДЖЕНО 
рішенням міської ради
від 25.02.2020 № 04-51/20

Президенту України
Володимирові Зеленському

Прем’єр-міністру України
Олексію Гончаруку

Голові національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг
Валерію Тарасюку
ЗВЕРНЕННЯ
Ми, депутати Болехівської міської ради Івано-Франківської області, звертаємося до Вас з вкрай важливим питанням, яке останнім часом призвело до масового невдоволення населення, а саме: питання, яке склалося на ринку природного газу щодо встановлення абонентської плати за розподіл (доставку) природного газу побутовим споживачам.
Після впровадження в дію постанови НКРЕКП до нас, як до депутатів міської ради, надходить велика кількість звернень від жителів міста Болехова з вимогою втрутитись у вирішення даного складного питання.
У своїх зверненнях громадяни скаржаться на несправедливу та непомірну плату за даний вид послуги (транспортування природного газу), який надається газопостачальними організаціями України для усіх без винятку побутових споживачів. Розмір абонентської плати за транспортування часто перевищує розмір плати за саме блакитне паливо, що негативно впливає на добробут населення, особливо на найменш захищені категорії населення, у тому числі пенсіонерів, та призводить до масового соціального невдоволення. 
Жителі краю взагалі не розуміють, що таке дві платіжки, одна за «транспортування», друга за «розподіл і доставку» та в чому різниця. Окрім того, багато споживачів природного газу, які з різних причин взагалі не використовують блакитне паливо (виїхали, вимкнули газопостачання), отримали нараховані платежі. Тобто, газ не споживали, а оплачувати змушені.
Відповідно до постанови НКРЕКП громадяни мають оплачувати за транспортування природного газу по «власними мережами», оскільки в переважній більшості випадків газотранспортні мережі низького тиску, які проходять в межах населених пунктів, було прокладено коштом кінцевого споживача.
Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення зростання соціальної напруги серед населення, просимо терміново вжити заходів щодо скасування Постанови НКРЕКП від 07.10.2019 № 2080 «Про затвердження змін до деяких постанов НКРЕКП».
Звертаємо Вашу увагу, що ситуація потребує якнайшвидшого вирішення, та сподіваємося на Вашу об’єктивну і виважену реакцію.
Депутати Болехівської міської ради
VII демократичного скликання

Депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення з приводу майбутнього продажу земель

Сьогодні, 25 лютого 2020 року, відбулося чергове пленарне засідання 51 сесії Болехівської міської ради. Під час засідання депутати одноголосно схвалили текст звернення до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України...

Відбувся черговий прийом громадян у міського голови Богдана Мельника

Відповідно до розпорядження міського голови про прийом громадян з особистих питань, сьогодні, 3 лютого відбувся черговий прийом громадян у міського голови Богдана Мельника. З особистими питаннями до очільника міста звернулися п’ятеро жителів...

Болехівська міська рада провела 46 пленарне засідання

Сьогодні, 24 вересня 2019 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії, відповідно до розпоряджень міського голови, секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у роботі 46 пленарного засідання...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація