Проведено нараду з питань організації призову громадян на строкову військову службу
17 чер, 2020 0 Коментарів 946 Переглядів

Проведено нараду з питань організації призову громадян на строкову військову службу

Сьогодні, 17 червня 2020 року, під головуванням секретаря Болехівської міської ради Ігоря Герецького, відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу. Участь у нараді взяли військовий комісар Долинського об’єднаного міського військового комісаріату Степан Гриник, головний спеціаліст відділення комплектування Долинського ОМВК Мар’яна Крайник, сільські голови та особи, відповідальні за проведення призову громадян на строкову військову службу на території Болехівської міської ради.
Розпочав нараду секретар міської ради Ігор Герецький, який відповідальний за організацію військового призову у місті Болехові. Він зазначив, що особливістю проведення цьогорічної призовної кампанії є те, що вона розпочалася дещо пізніше, на відміну від попередніх років, – з червня поточного року. Це зумовлено впровадженням карантинних обмежень через поширення коронавірусної інфекції. Секретар міської ради також звернув особливу увагу присутніх на проведення роз’яснювальної, агітаційної роботи серед населення Болехівщини щодо виконання конституційного обов’язку громадян, популяризації служби у Збройних Силах України.
Степан Гриник повідомив учасникам наради, що відповідно до чинних нормативно-правових актів організація підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу здійснюється виконавчими органами міських, сільських рад у взаємодії з міськими (районними) військовими комісаріатами. 
Військовий комісар відзначив, що наразі ситуація із явкою призовників погіршилася, тому наголосив, що потрібна тісна взаємодія між військовим комісаріатом та головами сільських і селищної рад, щоб на належному рівні провести призов на строкову військову службу.  Адже, відповідно до законодавства України неявка за повісткою до військового комісаріату тягне за собою адміністративну відповідальність. В разі неявки за повісткою до обласного збірного пункту може наступати кримінальна відповідальність і, за рішенням суду, до таких осіб буде застосовано обмеження волі терміном до 3 років. Важливим аспектом, на якому наголосив Степан Гриник є те, що призвані на службу строковики не залучаються до участі в ООС.
Головний спеціаліст відділення комплектування Долинського ОМВК Мар’яна Крайник коротко зупинилася на проблемних питаннях з виконання заходів призову громадян на строкову військову службу та пропозиціях щодо їх вирішення. 
У ході наради провели аналіз здійснення підготовчих заходів, який проводився перед початком весняного призову. Обговорили хід проведення оповіщення військовозобов’язаних в розрізі сільських та міської рад, зупинилися на організації взаємодії органів місцевого самоврядування та військового комісаріату при оповіщенні, проведенні розшуку та реагувань щодо призовників, які ухилялись від явки на проходження військово-лікарської комісії.
На завершення наради присутнім надали відповідні рекомендації щодо якісного проведення призову громадян на строкову військову службу на території Болехівської міської ради за всіма напрямками роботи. Кожна сільська рада отримала для оповіщення списки призовників на строкову військову службу.

Триває призов громадян на строкову військову службу

Сьогодні, 25 травня 2020 року, у Болехівській міській раді відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу, перенесеного через впровадження на території нашої держави карантинних обмежень з метою...

Про призов громадян на строкову військову службу навесні 2020 року

Вчора, 11 лютого 2020 року, у Болехівській міській раді відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу навесні 2020 року. Участь у нараді взяли секретар міської ради Ігор Герецький, заступник...

Відбулася нарада з питань проведення осіннього призову юнаків на строкову військову службу

Сьогодні, 3 вересня 2019 року, секретар міської ради Ігор Герецький, з ініціативи військового комісара Долинського міського об’єднаного військового комісаріату Степана Гриника, провів нараду з питань призову громадян на строкову військову службу...

0 Коментарів

Авторизація