Триває призов громадян на строкову військову службу
25 травень, 2020 0 Коментарів 2 293 Перегляди

Триває призов громадян на строкову військову службу

Сьогодні, 25 травня 2020 року, у Болехівській міській раді відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу, перенесеного через впровадження на території нашої держави карантинних обмежень з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції навесні 2020 року.
Участь у нараді взяли міський голова Богдан Мельник, секретар міської ради Ігор Герецький, військовий комісар Долинського об’єднаного міського військового комісаріату Степан Гриник, головний спеціаліст відділення комплектування Долинського ОМВК Мар’яна Крайник, сільські голови та особи, відповідальні за проведення призову громадян на строкову військову службу на території Болехівської міської ради.
Кожна сільська рада отримала для оповіщення списки призовників на строкову військову службу.
Розпочав нараду секретар міської ради Ігор Герецький, який відповідальний за організацію військового призову у місті Болехові. Він звернув особливу увагу присутніх на проведення роз’яснювальної, агітаційної роботи серед населення Болехівщини щодо виконання конституційного обов’язку громадян, популяризації служби у Збройних Силах України та відповідальність за ухиляння від призову на строкову військову службу.
Степан Гриник повідомив учасникам наради, що відповідно до Закону  України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України від 16 січня 2020 року № 13/2020 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році» організація підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу здійснюється виконавчими органами міських, сільських рад у взаємодії з міськими (районними) військовими комісаріатами.
З інформацією про проблемні питання з виконання заходів призову громадян на строкову військову службу та пропозиціями щодо їх вирішення перед учасниками семінару виступила головний спеціаліст відділення комплектування Долинського ОМВК Мар’яна Крайник. Вона також коротко ознайомила присутніх з основними нормами організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних.
У ході наради присутні обговорили також питання взаємодії і координації дій органів місцевого самоврядування та військового комісаріату в проведенні заходів призову. Степан Ігорович наголосив, що потрібно максимально злагоджено працювати для того, щоб вчасно й повною мірою виконати заходи з призову громадян, зокрема закликав присутніх активізувати роботу щодо сумлінного виконання заходів з оповіщення призовників.Він зазначив, що громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються за повісткою  до  військового  комісаріату,  несуть  відповідальність згідно з законодавством. 
На завершення наради присутнім надали відповідні рекомендації щодо якісного проведення призову громадян на строкову військову службу на території Болехівської міської ради за всіма напрямками роботи.

Проведено нараду з питань організації призову громадян на строкову військову службу

Сьогодні, 17 червня 2020 року, під головуванням секретаря Болехівської міської ради Ігоря Герецького, відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу. Участь у нараді взяли військовий комісар...

Про призов громадян на строкову військову службу навесні 2020 року

Вчора, 11 лютого 2020 року, у Болехівській міській раді відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу навесні 2020 року. Участь у нараді взяли секретар міської ради Ігор Герецький, заступник...

Відбулася нарада з питань проведення осіннього призову юнаків на строкову військову службу

Сьогодні, 3 вересня 2019 року, секретар міської ради Ігор Герецький, з ініціативи військового комісара Долинського міського об’єднаного військового комісаріату Степана Гриника, провів нараду з питань призову громадян на строкову військову службу...

0 Коментарів

Авторизація