Роз’яснення щодо організації перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Болехівської міської ради
21 січ, 2021 0 Коментарів 1 719 Переглядів

Роз’яснення щодо організації перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Болехівської міської ради

Необгрунтоване підвищення тарифів на проїзд, відмова в перевезенні пільгових категорій пасажирів, неохайний транспорт, поганий технічний стан автобусів, грубе, систематичне порушеннями договірних умов у частині графіків руху приватним підприємством «АТП «Дружба» (керівник Чекаловський І. М.) - це далеко не весь перелік порушених питань у скаргах громадян на адресу міського голови Івана Яцинина.
На численні звернення громадян та у зв’язку з резонансом у соціальних мережах виконавчий комітет Болехівської міської ради надає роз’яснення з питань організації перевезення пасажирів на території Болехівської міської ради на автобусних маршрутах загального користування Болехів–Долина, Болехів–Міжріччя, Болехів–Сукіль, Болехів–Бубнище, які обслуговує АТП «Дружба».
Відповідно до вимог Закону України "Про автомобільний транспорт", Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 року № 1081, організатором конкурсів з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі області є Івано-Франківська облдержадміністрація (департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури). 
При департаменті економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА створений обласний комітет з проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі області, який проводить усі конкурси
Конкурс на автобусних маршрутах загального користування Болехів–Долина, Болехів–Міжріччя, Болехів–Сукіль, Болехів–Бубнище проводився обласним комітетом з проведення конкурсів у 2020 році. Розпорядженнями голови облдержадміністрації від 09.06.2020 № 299 «Про здійснення заходів щодо проведення конкурсів» (http://www.if.gov.ua/files/uploads/299_2020.pdf) та від 23.10.2020 № 552 «Про здійснення заходів щодо проведення конкурсів» (http://www.if.gov.ua/files/uploads/552_2020.pdf) визначено об’єкти вищезазначених конкурсів та затверджено умови їх проведення. Нижче наводимо перелік розпорядчих документів, виданих за результатами конкурсів.
Відповідно до розпорядження голови облдежадміністрації від 27.07.2020 № 390 «Про результати засідання обласного конкурсного комітету» (http://www.if.gov.ua/files/uploads/390_2020.pdf) переможцем конкурсу на маршрутах Болехів-Долина, Болехів-Міжріччя, Болехів-Сукіль визначено АТП «Дружба». Термін укладеного договору – 5 років.
Відповідно до розпорядження голови облдежадміністрації від 14.12.2020 № 663 «Про результати засідання обласного конкурсного комітету» (http://www.if.gov.ua/files/uploads/663_2020.pdf) переможцем конкурсу на маршрутах Бубнище-Болехів, Болехів-Долина визначено АТП «Дружба». Термін укладеного договору – 5 років.
         
Як бачимо з наведених документів, на виконання вимог Закону України «Про автомобільний транспорт»Івано-Франківська обласна адміністрація провела конкурси іуклала договори з переможцями, тож повинна здійснювати контроль за виконанням умов цих договорів. Водночас, однією із суттєвих і невід’ємних умов договору має бути ціна (вартість проїзду), оскільки перевізники під час проведення конкурсу для визначення відповідного перевізника на автобусних маршрутах загального користування мають змагатися між собою, в тому числі за допомогою пропозиції встановлення відповідної вартості послуг перевезення.
У такий спосіб Івано-Франківська облдержадміністрація, яка є організатором пасажирських перевезень на території Болехівської міської ради, повністю відповідає за організацію належного перевезення пасажирів, визначення на конкурсних умовах перевізників, укладення договорів з такими перевізниками та контролює за дотриманням вказаними перевізниками відповідних умов перевезень і державних соціальних стандартів.
З метою надання роз’яснень щодо забезпечення належного перевезення пасажирів виконавчий комітет Болехівської міської ради офіційно звернувся 19 січня 2021 року до організатора конкурсу - директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської облдержадміністрації Сергія Подошви з такими вимогами:
1. Здійснити перевірку дотримання вимог договору з перевізником ПП «АТП «Дружба» в частині дотримання розкладу руху автобусів за маршрутами Болехів–Долина, Болехів–Міжріччя, Болехів–Сукіль, Болехів–Бубнище відповідно до розкладів руху.
2. Провести перевірку укладених (чинних) договорів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом, укладених з автомобільними перевізниками, на наявність таких умов організації перевезень, як вартість перевезення пасажирів (тарифи) та порядок зміни перевізниками вартості перевезення пасажирів.
3. Надати копії укладених договорів з усіма перевізниками, які здійснюють пасажирські перевезення на території Болехівської міської ради.
Про результати розгляду звернення у департаменті економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської облдержадміністрації ми повідомимо на офіційному вебсайті міської ради додатково. Слідкуйтем за нашими публікаціями.

Відбулося засідання погоджувальної ради

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови, завтра, 22 грудня 2020 року, о 10.00 годині у Народному домі м.Болехова відбудеться засідання чергової 2 сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Сьогодні, 21 грудня, у...

52 сесію Болехівської міської ради скасовано

У зв’язку із запровадженням обмежувальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Болехівської міської ради, розпорядженням міського голови від 23.03.2020 року № 64-р скасовано проведення засідання 52 сесії міської ради....

Відбувся черговий прийом громадян у міського голови Богдана Мельника

Відповідно до розпорядження міського голови про прийом громадян з особистих питань, сьогодні, 3 лютого відбувся черговий прийом громадян у міського голови Богдана Мельника. З особистими питаннями до очільника міста звернулися п’ятеро жителів...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація