Проведено нараду з питань організації призову громадян на строкову військову службу навесні 2021 року
02 кві, 2021 0 Коментарів 1 332 Перегляди

Проведено нараду з питань організації призову громадян на строкову військову службу навесні 2021 року

Сьогодні, 2 квітня 2021 року, під головуванням заступниці міського голови Ілони Калитин  відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу. Участь у нараді взяли т.в.о. військового комісара Долинського об’єднаного міського територіального центру укомплектування та соціальної підтримки Ігор Стефанишин, заступник військового комісара, начальник відділення рекрутингу та комплектування Степан Феняк, старости та особи, відповідальні за проведення призову громадян на строкову військову службу на території Болехівської міської ради.
Розпочала нараду заступниця міського голови Ілона Калитин, яка координує роботу відповідальних за організацію військового призову на території Болехівської міської ради. Вона звернула увагу присутніх на необхідності проведення роз’яснювальної, агітаційної роботи серед населення Болехівщини щодо виконання конституційного обов’язку громадян, популяризації служби у Збройних Силах України та інших військових формувань, виконання планових показників призову на строкову військову службу.
Відтак Ігор Стефанишин повідомив присутнім, що у 2021 році призов громадян на строкову військову службу проводиться з 1 квітня 2021 року до 31 червня 2021 року. Він зазначив, що призивати на службу будуть придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Хлопці без вищої освіти служитимуть 18 місяців, а ті, хто має ступінь спеціаліста або магістра, – 12. 
Як і раніше, військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил. Натомість призовники будуть проходити службу в лавах Збройних Сил України, підрозділах Національної Гвардії, Державної прикордонної служби України та Державної спеціальної служби транспорту.
Відстрочка від призову надається призовникам за рішенням призовної комісії за: сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття світи та продовження професійної діяльності.
Під час наради також були обговорені результати проведеного оповіщення громадян та прибуття їх за викликом на призовну комісію, взаємодії і координації дій органів місцевого самоврядування, військового комісаріату та відділу поліції в проведенні заходів призову. 
На завершення наради присутнім надали відповідні рекомендації щодо якісного проведення призову громадян на строкову військову службу на території Болехівської міської ради за всіма напрямками роботи. Кожний староста отримав розпорядження військового комісаріату для здійснення оповіщення призовників, які перебувають на обліку у округах.

Триває призов громадян на строкову військову службу

Сьогодні, 25 травня 2020 року, у Болехівській міській раді відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу, перенесеного через впровадження на території нашої держави карантинних обмежень з метою...

Про призов громадян на строкову військову службу навесні 2020 року

Вчора, 11 лютого 2020 року, у Болехівській міській раді відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу навесні 2020 року. Участь у нараді взяли секретар міської ради Ігор Герецький, заступник...

Відбулася нарада з питань проведення осіннього призову юнаків на строкову військову службу

Сьогодні, 3 вересня 2019 року, секретар міської ради Ігор Герецький, з ініціативи військового комісара Долинського міського об’єднаного військового комісаріату Степана Гриника, провів нараду з питань призову громадян на строкову військову службу...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація