Міський голова Іван Яцинин у складі делегації Івано-Франківського РВ АМУ бере участь у муніципальному форумі в Одесі
27 лип, 2021 0 Коментарів 644 Перегляди

Міський голова Іван Яцинин у складі делегації Івано-Франківського РВ АМУ бере участь у муніципальному форумі в Одесі

Сьогодні, 27 липня 2021 року, в Одесі розпочався XVI Український муніципальний форум, участь в якому приймає понад 30 керівників органів місцевого самоврядування Прикарпаття. АМУ продовжує багаторічну традицію збирати прихильників муніципального руху для обговорення нагальних питань місцевого самоврядування.
Під час засідання Правління Асоціації міст України було розглянуто важливі питання для органів місцевого самоврядування.
Участь у заході взяли голови громад, а також запрошені високоповажні гості - Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер та Спеціальний посланник Уряду ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Георг Мільбрадт.
В рамках Форуму відбудуться три тематичні дні.
Перший день Форуму, організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні», присвячений місцевій демократії і відкритого врядування. та ознайомлення учасників з новими підходами до врядування, які можуть бути впроваджені у повсякденну практику для формування сталих місцевих політик. Під час пленарних засідань та інтерактивної програми учасники Форуму змогли обговорити актуальні питання, пов'язані з відкритим врядуванням та інноваціями демократичного розвитку для вдосконалення участі громадян, сприяння та захисту прав людини на місцевому рівні, а також більш широкому представництву та підтримці жінок у політиці. Крім членів Конгресу з України та інших європейських країн і місцевих експертів, участь у дискусіях взяли міські голови, представники центральних органів виконавчої влади, які поділилися конкретними прикладами успішних практик з різних міст, які можна відтворити в масштабах всієї країни.
28 липня другий день Форуму - День енергоефективності
(проводиться за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні, що впроваджується «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням уряду Німеччини)
29 липня третій день Форуму - День Діалогу: Сталий місцевий соціально-економічний розвиток
(проводиться в рамках Програми U-LEAD з Європою «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю», який впроваджується Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»)


Міський голова Іван Яцинин взяв участь у платформі керівників територіальних громад Прикарпаття

30 січня 2021 року міський голова Іван Яцинин та перший заступник міського голови Василь Юрочко взяли участь у платформі керівників територіальних громад Прикарпаття у місті Івано-Франківську на тему: «Децентралізація в режимі stand by» у рамках...

Міський голова Богдан Мельник взяв участь в координаційній онлайн-нараді з питань децентралізації

Вчора, 20 травня 2020 року, в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася координаційна онлайн-нарада з питань децентралізації влади. Зазначимо, що участь у її роботі взяли заступник голови облдержадміністрації Дмитро Романюк, виконавчий...

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у обговореннях змін до Конституції України в частині

Сьогодні делегація лідерів місцевого самоврядування від Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України долучилася до обговорення змін до Конституції України в частині децентралізації у Чернівцях, - йдеться на сторінці...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація