Понад 2300 людей зареєструвались у громаді як внутрішньо переміщені особи
05 травень, 2022 0 Коментарів 581 Перегляд

Понад 2300 людей зареєструвались у громаді як внутрішньо переміщені особи

У Болехівській громаді станом на 05.05.2022 зареєстровано вже понад 2300 внутрішньо переміщених осіб, які покинули свої домівки через повномасштабне російське вторгнення. 

Понад 100 евакуйованих людей розміщені у комунальних закладах громади, решта – знайшли прихисток у приватному секторі. 428 із загальної кількості зареєстрованих осіб вже вибули. 
 
Нагадаємо, що в рамках допомоги внутрішньо переміщеним особам із житлом Уряд компенсує комунальні витрати громадам та людям, які є власниками житла та безкоштовно розміщують у  себе переселенців (відповідно до постанови КМУ від 19.03.22 № 333).

Також держава надає допомогу на проживання переселенцям з територій бойових дій. Допомога надається в розмірі 3000 гривень на місяць для  дітей та людей з інвалідністю, 2000 гривень для інших осіб.

Звертаємо увагу, що з 1 травня допомога надається двом категоріям внутрішньо переміщених осіб:
• Тим, які перемістилися з територіальних громад, що розташовані в районі бойових дій, тимчасово окуповані, оточенні. Перелік таких громад затверджуватиме Мінреінтеграції за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.
• Тим, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, незалежно від того, повернулись вони до населеного пункту постійного проживання або ні.

У Болехівському ЦНАПі стали на облік 2065 внутрішньо переміщених осіб

Через широкомасштабну агресію Росії проти України мільйони людей зараз вимушено покинули свої домівки та перемістилися в інші регіони України. Зокрема, в Болехівській територіальній громаді станом 12 квітня 2022 року зареєструвалося 2065 внутрішньо...

Не підвищуйте вартість оренди житла для біженців

Болехівщина, разом з іншими громадами Прикарпаття та всієї Західної України, є надійним тилом для людей, які постраждали від військових дій російської федерації та змушені були покинути власні домівки. Станом на сьогодні Болехівська громада прийняла...

На Болехівщині прихисток знайшли понад 1300 людей

Болехівщина продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб з тих областей нашої країни, де зараз тривають активні бойові дії. У більшості випадків люди прибувають до своїх родичів, друзів чи знайомих, а також винаймають житло на території громади. Є...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація