Сесія міської ради, яку скликали кілька разів, таки відбулася: ухвалені важливі рішення
16 травень, 2022 0 Коментарів 792 Перегляди

Сесія міської ради, яку скликали кілька разів, таки відбулася: ухвалені важливі рішення

Сьогодні, 16 травня 2022 року, у Народному домі м.Болехова відбулося засідання позачергової 19-ї сесії Болехівської міської ради. Цього разу для роботи у ній зареєструвалося 15 депутатів міської ради: Руслана Барабаш, Марія Гасяк, Ігор Герецький, Мар’яна Гошовська, Валерій Гутак, Надія Заляско, Богдан Качур, Богдан Мельник, Руслана Петрюк, Микола Піх, Олег Рожнятовський, Оксана Соболь, Ольга Соболь, Василь Яцинин, Віктор Яцків. Участь у засіданні взяли керівники управлінь, відділів міськвиконкому, старости старостинських округів, громадськість міста.

За пропозицією міського голови Івана Яцинина, депутати розпочали пленарне засідання вшануванням пам’яті полеглих Героїв України хвилиною мовчання.
 
Опісля, з урахуванням пропозицій і змін, депутати затвердили порядок денний пленарного засідання у кількості 80 питань.

Відтак обранці ухвалили проект рішення про затвердження міської Програми підтримки породіль у Болехівській міській територіальній громаді на 2022 рік. Вона передбачає надання матеріальної допомоги породіллям, які зареєстровані та проживають в населених пунктах Болехівської міської територіальної громади,  в розмірі 3 000,00 грн. на одну народжену дитину. 

Депутати заслухали та затвердили звіт директора Комунального некомерційного підприємства  «Центр первинної медичної допомоги» Ольги Соболь про  виконання фінансового плану  підприємства за 2021 рік. 

Схвальним рішенням затверджено Правила благоустрою території населених пунктів Болехівської територіальної громади, які встановлюють порядок благоустрою та утримання територій усієї громади.

Опісля перед міськими обранцями прозвітував про роботу у ІІ півріччі 2021 року та І квартал 2022 року директор КНП «Болехівська ЦМЛ» Любомир Парахоняк. У ході звіту доповідач відповів на усі запитання присутніх депутатів, які стосувалися дохідної  та видаткової частини закладу у 2022 році, пакету медичних послуг, підписаних з Національною службою здоров’я України на 2022 рік, роботи пологового відділення тощо.

На пленарному засіданні також ухвалили рішення про передачу двох автомобілів, які перебувають у комунальній власності, на потреби військових - у державну власність Другого батальйону військової частини Державної спеціальної служби транспорту та першого відділу Калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У зв'язку з необхідністю забезпечення доступу жителів Болехівської територіальної громади до безоплатної правової допомоги, забезпечення державної гарантії рівних можливостей для доступу громадян до правосуддя та надання правової допомоги соціально незахищеним категоріям населення затверджено Програму правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Болехівської територіальної громади на 2022-2025 роки.

Після завершення розгляду основних проєктів рішень депутати перейшли до блоку земельних питань. Більша частина з них – про передачу земельних ділянок в оренду фізичним особам-підприємцям та фермерським господарствам для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у рамках виконання всеукраїнської ініціативи «Сади Прикарпаття».

Наразі розгляд та голосування за проєкти рішень із земельних питань ще триває. Нагадаємо, що усі бажаючі мають можливість переглядати засідання сесій міської ради у режимі реального часу на сторінці міської ради у мережі Фейсбук. Голосування на засіданнях проходять поіменно за допомогою планшетних ПК, а результати відразу відображаються на офіційному сайті Болехівської міської ради для поіменних голосувань. З усіма ухваленими рішеннями можна ознайомитися на цьому ж сайті.

Через відсутність кворуму позачергове засідання 19 сесії Болехівської міської ради не відбулося

Відповідно до розпорядження міського голови від 04.04.2022 № 63-р сьогодні, 5 квітня 2022 року, була скликана позачергова 19 сесія Болехівської міської ради. Однак через відсутність кворуму сесія не була відкрита. Для участі у пленарному засіданні...

Розпочато підготовку до чергової п’ятої сесії Болехівської міської ради VIII демократичного

Відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, 23 лютого 2021 року о 10.00 годині у Народному домі м.Болехова відбудеться чергова п’ята сесія Болехівської міської ради VІІІ демократичного скликання. Попередньо на засіданнях постійних...

Болехівська міська рада провела 46 пленарне засідання

Сьогодні, 24 вересня 2019 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії, відповідно до розпоряджень міського голови, секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у роботі 46 пленарного засідання...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація