Успішність змін в нашій країні залежить від ефективності впровадження реформи децентралізації
17 бер, 2020 0 Коментарів 673 Перегляди

Успішність змін в нашій країні залежить від ефективності впровадження реформи децентралізації

Сьогодні під час онлайн-наради у т.в.о. голови облдержадміністрації Віталія Федоріва розглядали проект оновленого перспективного плану формування територій громад області.
«Успішність змін в нашій країні залежить від ефективності впровадження реформи децентралізації. Ця реформа  є одним з важливих чинників, який дасть можливість розвиватися нашій області. Ефективно утворені об’єднані територіальні громади дозволять отримати значні повноваження та ресурси задля покращення їх інфраструктури», - наголосив т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів.
Заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук розповіла про розробку перспективного плану формування територій громад області, який затверджено розпорядженням Кабінету міністрів України від 13 жовтня 2015 р. № 1077‑р. Також про нову методику формування спроможних територіальних громад, яка визначає першочерговий перелік адміністративних центрів – це міста обласного значення, діючі та колишні районні центри, великі селища, зону та умови доступності в межах потенційної громади, а також інші важливі умови – школа І-ІІІ ступенів, наявність щонайменше 250 дітей шкільного та 100 дітей дошкільного віку, тощо.
Посадовець зауважила, що на сьогоднішній день в області працює 41 ОТГ, де проживають 56 відсотків населення регіону.
Зауважувалося, що облдержадміністрацією спільно з експертним середовищем проведена робота щодо актуалізації формування територій громад області в умовах сьогодення. Йшлося й про консультативні робочі зустрічі та виїзні обстеження територіальних громад задля прийняття конструктивних рішень з позиції «почути кожного».
Враховуючи зауваження, пропозиції та рекомендації за результатами консультативних зустрічей щодо формування об’єднаних територіальних громад, облдержадміністрацією напрацьовано пропозиції щодо проекту оновленого перспективного плану та внесено зміни щодо конфігурації окремих об’єднаних територіальних громад.
Додамо, що напрацьовані зміни до проекту уточненого перспективного плану формування територій громад області подано в установленому порядку на розгляд та затвердження Кабінету міністрів України. Проект перспективного плану розміщено на офіційному веб-сайті ОДА для ознайомлення.

Івано-Франківщина є однією з найактивніших в Україні із впровадження реформ децентралізації

Вчора в обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук пройшло засідання робочої групи у рамках підписаного меморандуму між Програмою DOBRE, Івано-Франківською облдержадміністрацією та...

Міжвідомча регіональна робоча група обговорила перспективний план формування територій громад в

27 січня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук відбулося засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області, де...

Обговорено організаційне підґрунтя реформи з децентралізації на Прикарпатті

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук взяла участь у нараді з питань організації виконання заходів щодо добровільного об’єднання громад та реалізації реформи децентралізації на Прикарпатті. Посадовець підкреслила важливість...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація