На Івано-Франківщині стартує проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти»
23 чер, 2020 0 Коментарів 567 Переглядів

На Івано-Франківщині стартує проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти»

За підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, обласної державної адміністрації, Державної служби якості освіти України, Всеукраїнської асоціації ОТГ, у партнерстві з Цюрихським педагогічним університетом на Прикарпатті реалізовуватимуть проект «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE).
За словами першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, Івано-Франківщина обрана пілотною серед західних регіонів держави, в громадах якої втілюватимуть DECIDE. Також у проєкті братимуть участь Полтавська, Луганська та Одеська області.
«Метою Швейцарсько-українського проєкту DECIDE є запозичення швейцарського досвіду управління освітою в умовах реформи децентралізації, - підкреслила під час брифінгу «Нові можливості для освіти в громадах»  Марія Савка. – У рамках його реалізації буде напрацьована нормативно-правова база та стратегія і план розвитку освіти. Поряд з цим, буде можливість для підвищення професійного рівня для керівників, які управляють освітою у громадах».
Важливе значення проект має і для громадян, адже в ході його втілення до системи управління освітою, прийняття рішень, щоб школа стала освітнім центром громади - осередком демократії та прав людини - залучатимуть громадськість.  
Марія Савка зазначила, що під час проєкту швейцарські експерти матимуть можливість попрацювати в галузі освіти Прикарпаття, передати власний досвід для того, щоб вона стала успішним прикладом для інших регіонів у системі управління освітою.
Зазначалося, що DECIDE дасть поштовх для розвитку двох основних реформ – децентралізації та освіти.
Додамо, що проект розпочав свою реалізацію у лютому 2020 року. Його втілення відбуватиметься на трьох основних рівнях: національному, регіональному та базовому. Його основне завдання – забезпечення якості освіти для кожного громадянина – як мірило ефективності управління освітою.  

На підтримку реформ освіти та децентралізації офіційно стартував Швейцарсько-український проєкт

29 травня 2020 року підписано Меморандум про впровадження Швейцарсько-українського проєкту “Децентралізація для розвитку демократичної освіти” (DECIDE) між Міністерством закордонних справ Швейцарії, представленим Швейцарською агенцію з розвитку та...

Міжвідомча регіональна робоча група обговорила перспективний план формування територій громад в

27 січня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук відбулося засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області, де...

Обговорено організаційне підґрунтя реформи з децентралізації на Прикарпатті

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук взяла участь у нараді з питань організації виконання заходів щодо добровільного об’єднання громад та реалізації реформи децентралізації на Прикарпатті. Посадовець підкреслила важливість...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація