Передача земель з державної власності у комунальну - практичний посібник від АМУ
01 гру, 2020 0 Коментарів 423 Перегляди

Передача земель з державної власності у комунальну - практичний посібник від АМУ

В Україні продовжується реформа місцевого самоврядування та децентралізація влади. Громади отримують більше ресурсів і повноважень. 
Надважливим ресурсом для громад є земля - це і розвиток, і економіка, і наповнення місцевих бюджетів і, відповідно, благополуччя жителів. 
Щоб допомогти громадам пройти шлях передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність, Асоціація міст України спільно з Держгеокадастром розробила Практичний посібник з питань передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність (ЗАВАНТАЖИТИ 1,8 МБ).
"Асоціація міст України брала активну участь у підготовці законопроєкту №2194, реалізація якого вирішить низку проблем у сфері земельних відносин. За розрахунками АМУ, до кінця поточного року, в крайньому випадку на початку наступного року, механізм передачі земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність має бути повністю реалізований, - сказав під час презентації посібника в Українському кризовому медіа центрі Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.
Також Виконоавчий директор АМУ нагадав, що нещодавно Верховна Рада прийняла важливі для органів місцевого самоврядування законопроєкти, а саме: №3614, розроблений Асоціацією міст України спільно з групою народних депутатів, та №3651-д.
Нагадаємо, раніше  Президент підписав Указ про передачу сільгоспземель громадам, а Уряд прийняв постанову, яка запускає механізм повноцінної передачі з державної у комунальну власність земель сільськогосппризначення всім без виключення територіальним громадам.

З’явився посібник, який допоможе новоствореним громадам розпочати ефективно працювати

Асоціація міст України презентувала практичний посібник для громад, який має допомогти новоствореним територіальним громадам зробити перші кроки. «Після місцевих виборів, що відбулися 25 жовтня 2020 року на новій територіальній основі, важливим...

Ми повертаємо землю людям – Президент підписав указ щодо передачі сільгоспземель з державної до

Під час участі в Національному земельному форумі в межах робочої поїздки на Чернігівщину Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин». Документ передбачає...

Після місцевих виборів Держгеокадастр передасть громадам всі державні сільгоспземлі

Після місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня 2020 року, територіальним громадам передадуть у власність всі землі сільськогосподарського призначення, які сьогодні перебувають у державній власності. Це понад 2 млн га земель. Як передає...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація