Розвиток інституту старост: Верховна Рада прийняла законопроект №4535
20 кві, 2021 0 Коментарів 593 Перегляди

Розвиток інституту старост: Верховна Рада прийняла законопроект №4535

15 квітня 2021 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост №4535. За це проголосували 239 народних депутатів. 


Як повідомлялося, законопроект, зокрема, пропонує перед внесенням кандидатури старости на розгляд ради громади, яка його затверджує і звільняє, обов’язково проводити громадське обговорення з мешканцями.
Відповідно до законопроекту, входження старости до складу виконавчого комітету ради громади вже не буде обов’язковим. Водночас, він матиме гарантоване право на участь та виступ на засіданнях ради, виконкому, інших органах ради.
Важливо також, що за рішенням органу місцевого самоврядування, за старостою закріплюються окремі завдання адміністратора Центру надання адміністративних послуг.
Інші положення законопроекту врегульовують суто технічні питання: порядок створення старостинських округів, затвердження радою громади положень про старосту, суміщення посади старости тощо.
Законопроект підготовлений Мінрегіоном та Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з залученням асоціацій органів місцевого самоврядування та експертів.
Нагадаємо, за основу Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост №4535 Верховна Рада України прийняла 2 березня цього року.

Мінрегіон: інститут старост громад потребує вдосконалення

Інститут старост працює в Україні вже п’ять років, але наразі потребує змін. Тому Мінрегіоном разом з народними депутатами розроблено та подано у парламент законопроєкт, який дозволить наділити селищних старост дійсно ефективними функціями та...

Про ймовірну зміну статусу старост

Новий законопроект №4535 “Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост” пропонує ряд концептуальних змін: І. Зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а саме: 1) змінено термін «старостинський...

Розвиток інституту старост: у Парламенті зареєстрували законопроект

У Верховній Раді України група народних депутатів зареєструвала Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост №4535. За словами одного з авторів проекту, народного депутата Віталія Безгіна, це технічний,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація