У День місцевого самоврядування в облдержадміністрації розпочинає роботу Офіс децентралізації
07 гру, 2021 0 Коментарів 435 Переглядів

У День місцевого самоврядування в облдержадміністрації розпочинає роботу Офіс децентралізації

«Символічно, що сьогодні, 7 грудня, коли в Україні відзначається День місцевого самоврядування, розпочинає роботу Офіс децентралізації при обласній державній адміністрації. Нам важливо, щоби цей Офіс ефективно працював та приносив потужний результат, який буде сприяти розвитку територій та наших громад, - на цьому наголосила сьогодні під час щотижневої наради голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. - Адже політика Президента України, Уряду, Верховної Ради націлена на зміцнення місцевого самоврядування та сприяє розвитку територіальних громад нашої держави».
«Запрошую наші територіальні громади долучатися до спільної роботи, - зазначила Світлана Онищук. – В Офісі децентралізації створено комфортні умови для вашої діяльності, вам буде надано кваліфікована допомога у всіх напрямках життєзабезпечення громад та впровадження ваших амбітних планів».
Координатор Офісу децентралізації Володимир Попович розповів про концепцію Офісу, мету, основні завдання та напрямки співпраці з тергоромадами Прикарпаття.
16 грудня у Коломиї, а 17 грудня в Долині відбудуться обласні форуми за участю керівників громад, і там більш широко буде презентована концепція новоствореного Офісу децентралізації при обласній державній адміністрації.
Під час наради керівник області розповіла про позитивні зміни у фінансовому забезпеченні громад. За її словами, сьогодні маємо затверджені зміни до бюджету нашої держави на 4-й квартал 2021 року, якими передбачена додаткова дотація для проведення розрахунків за спожиті енергоносії та комунальні послуги установам і організаціям комунальної форми власності. На ці потреби нашим громадам спрямовано 30 мільйонів 67 тисяч гривень, і це хороший подарунок до Дня місцевого самоврядування. На період опалювального сезону 2022 року також для цього передбачено дотацію у розмірі 69 мільйонів 283 тисячі гривень.
Зазначалося, що на 2022 рік на 50 мільйонів збільшено субвенцію на будівництво та ремонт місцевих доріг, яка складатиме 579 мільйонів 538 тисяч гривень.
«Нам вдалося у цьому році перевести 250 км наших доріг – у дороги державного значення, які будуть відбудовуватися. Сьогодні за підтримки Президента України якісною дорожньою інфраструктурою «зшивається» наша держава. Тому спільними зусиллями нам вдається ремонтувати і будувати дороги. Головне завдання - це фінансова спроможність громад. У 2022 році буде до 64 % збільшено частку ПДФО, що дозволить нашим місцевим бюджетам додатково отримати близько 300 мільйонів гривень», - зазначила Світлана Онищук.
Щоби забезпечити якісне дистанційне навчання учнів в умовах пандемії коронавірусу, для вчителів Прикарпаття закуплено 2 тисячі 206 ноутбуків. Для цього з Державного бюджету спрямовано місцевим бюджетам субвенції у розмірі 37 мільйонів 834 тисячі гривень та на умовах співфінансування сім мільйонів 35 тисяч. Ноутбуки уже передано закладам освіти, що сприятиме наданню якісних освітніх послуг.


Івано-Франківщина є однією з найактивніших в Україні із впровадження реформ децентралізації

Вчора в обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук пройшло засідання робочої групи у рамках підписаного меморандуму між Програмою DOBRE, Івано-Франківською облдержадміністрацією та...

Міжвідомча регіональна робоча група обговорила перспективний план формування територій громад в

27 січня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук відбулося засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області, де...

Обговорено організаційне підґрунтя реформи з децентралізації на Прикарпатті

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук взяла участь у нараді з питань організації виконання заходів щодо добровільного об’єднання громад та реалізації реформи децентралізації на Прикарпатті. Посадовець підкреслила важливість...

0 Коментарів

Авторизація