Відбулося засідання робочої групи з питань вшанування загиблих у російсько-українській війні захисників України
10 бер, 2023 0 Коментарів 429 Переглядів

Відбулося засідання робочої групи з питань вшанування загиблих у російсько-українській війні захисників України

Боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть. Національна пам'ять українців зберігає спомини про подвиги та жертовність наших пращурів на цьому важкому шляху. Від 2014 року уособленням захисників України стали Герої Небесної Сотні, учасники АТО/ООС на Сході України.

У результаті збройної агресії росії проти України загинули  11 уродженців Болехівської землі. Вони стояли на смерть за кожного з нас – за те, щоб прийдешні покоління мали гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою.

Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювали демократію й права людини тут, у тилу.

З метою гідного вшанування пам’яті захисників України у Болехівській міській раді утворено робочу групу із розробки плану заходів щодо вшанування пам’яті загиблих воїнів у російсько-українській війні. 

Під головуванням заступниці міського голови Ілони Калитин 8 березня 2023 року відбулося перше засідання робочої групи, на якому обговорили організаційні питання діяльності групи. 

Учасники робочої групи озвучили свої думки, ідеї та пропозиції щодо конкретних заходів із вшанування пам’яті усіх, чиє життя забрала війна. Обговорили та розглянули орієнтовне місце для встановлення інформаційних банерів та меморіального комплексу загиблих захисників за незалежність України.

За підсумками засідання, дано доручення фахівцям міськвиконкому розробити міську соціальну програму щодо вшанування загиблих у російсько-українській війні захисників України та порядок встановлення і обліку пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок у населених пунктах Болехівської територіальної громади. А також напрацювати проектні пропозиції щодо меморіального комплексу загиблим у російсько-українській війні захисникам України.

Урочисто підняли Державний Прапор України

Сьогодні, 23 серпня 2022 року, у Болехівській територіальній громаді відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України. Під музичний супровід Гімну України міський голова Іван Яцинин підняв синьо-жовтий стяг – національну...

На Болехівщині вшанували захисників України

29 серпня в Україні відзначали День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента України у 2019 році. На знак вшанування пам’яті загиблих...

Вам - наша пам'ять і любов

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація