Відкрили меморіальні дошки загиблим Героям
20 гру, 2023 0 Коментарів 193 Перегляди

Відкрили меморіальні дошки загиблим Героям



Сьогодні на території Болехівського ліцею №1 «Академічний» відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок військовослужбовцям з Болехова, які загинули захищаючи Україну від російських окупантів та були випускниками цього навчального закладу. 

Напередодні пам’ятні знаки Ринзаку Романові Богдановичу, Мицаку Миронові Васильовичу, Василечку Іванові Богдановичу та Кондрату Святославові Павловичу розмістили на фасаді будівлі. 

Вшанувати пам’ять захисників України прийшли родини військовослужбовців, учні та педагоги ліцею, представники влади та духовенства.
Директор ліцею Андрій Романюк надав право відкрити меморіальні дошки рідним Героїв, які були присутні на заході. 

Старшокласники звернулися зі словами до Героїв на фото, після чого поклали квіти та лампадки поряд з пам’ятними знаками. Отці-декани Іван Петрів та Василь Дзяйло провели поминальний молебень та освятили меморіальні дошки. 

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Героїв та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Учасник громадської організації «Карпатська Січ», який особисто був знайомий зі Святославом Кондратом, розповів присутнім яким відважним та щирим був Святослав, воїном та борцем за покликанням, сильною та вольовою людиною. Подякував усім, хто долучився до виховання справжнього патріота своєї держави – батькам, рідним та вчителям.   

Зі словом подяки звернувся міський голова Іван Яцинин: «Ми сьогодні відкриваємо меморіальні дошки Героям, які не вагаючись віддали своє життя за нашу державу та кожного з нас. Ці дошки шани - це не просто зображення, написані слова, це світла пам’ять про наших захисників, пам’ять для наступних поколінь, щоб учні знали, що тут навчалися справжні борці, які захищали незалежність нашої держави, які загинули, як Герої. Завдяки таким воїнам наша держава стоїть і буде стояти».

Священники провели чин освячення меморіальних дощок, до яких після заупокійної спільної молитви здійснили покладання квітів. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих та всіх військовослужбовців, які віддали життя у боротьбі за Україну.

Жалібно доторкнулися до сердець не тільки батьків, а й усіх присутніх слова із пісні «Мамо, не плач» у виконанні Тетяни Гірної.

Директор школи Андрій Романюк та заступник директора Надія Романюк від імені всіх присутніх висловили велику вдячність матерям за синів, які були справжніми патріотами своєї держави України та віддали за неї життя. Їх імена не згаснуть у віках...

Зі словами подяки першому вчителю, класному керівнику та вчителям, директору ліцею за виховання її сина та вкладену частинку душі звернулася мати Святослава Кондрата.

Відтепер пам’ятний знак на стіні ліцею буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг його учнів та  захисників рідної Батьківщини. А обов’язок кожного з нас пам’ятати про тих, хто не вагаючись віддав свої життя за нашу Батьківщину.

Світла пам’ять про наших Героїв назавжди залишиться у наших серцях! Герої не вмирають!

У Болехові відбулося віче «Майдан Гідності та Свободи»

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та Революція Гідності 2013-го. Сьогодні українці на східних...

Шана Героям нескореної України: у Болехові відзначили День пам’яті захисників України

Із 2014 року уособленням незалежності України стали її захисники, які зі зброєю в руках боронять кордони держави. На честь хлопців та дівчат, які власним життям заплатили за недоторканість нашої країни, у 2019 році було встановлено державне свято –...

У Болехові відбулося віче-реквієм, приурочене Дню Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого, в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013-2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів. Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у...

0 Коментарів

Авторизація