У Болехові відбулося віче «Майдан Гідності та Свободи»
21 лис, 2023 0 Коментарів 427 Переглядів

У Болехові відбулося віче «Майдан Гідності та Свободи»

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та Революція Гідності 2013-го. Сьогодні українці на східних рубежах країни борються зі старим ворогом, який прагне знищити нашу Незалежну…

Сьогодні минає 19 років з дня Помаранчевої революції та 10 років з дня,  коли ми сформулювали нашу національну ідею - Гідність та Свобода України. Ми дякуємо та згадуємо тих вільних та гідних, хто зі щитом та хто на щиті захищав та захищає нашу державу. Для яких найважливішими цінностями були, є і будуть - Гідність та Свобода.

Справу своїх предків продовжують Герої нашого часу, які ціною власного життя відстоюють нашу з вами свободу. На Болехівщину одна за одною приходять страшні звістки, від яких у жилах холоне кров, адже за нашу державу, за майбутнє віддають життя найсміливіші сини нашого краю.

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Болехівській громаді відбувся пам’ятний захід. На Алеї пам’яті Героїв Болехівщини зібралися жителі громади, родичі загиблих Героїв, аби разом у скорботі схилити голови перед пам’яттю загиблих синів України.
Віче  урочисто розпочали з Гімну України, а ведучі заходу Ярослав Кіцул та Оксана Півень згадали події Революції Гідності та імена всіх уродженців болехівської землі, які загинули захищаючи кожного з нас, нашу державу, майбутнє України.

Опісля вихованці Болехівського ліцею №1 «Академічний» та перший заступник міського голови Василь Юрочко, разом з заступницею міського голови Ілоною Калитин, поклали квіти біля банерів Героям, які загинули від кривавих рук російських окупантів.
Зі словом до всіх присутніх звернувся перший заступник міського голови Василь Юрочко: «….Низько вклоняємось перед усіма, хто пожертвував власним життям у боротьбі за нову Україну. Дякуємо всім нашим воїнам, хто нині захищає нашу свободу та незалежність за мужність, патріотизм, витримку та терпіння».

Своїми спогадами з Майдану поділився Олег Форович, учасник бойових дій. Чоловік  у своїй промові згадав часи, коли на Майдані відбувалися страшні речі - вбивство сотень невинних людей. Зі сльозами на очах, низько вклонивши голову, подякував та вкотре нагадав, що загиблі Герої віддали за Україну найцінніше - життя. 

Щемливо та проникливо виконали музичні номери солісти Марта Проців з Долини та Роман Волчовський, які довели, що пісня - джерело світла, яке навіть у найтемніші хвилини життя додає віри.

На пам’ятному вічі отець Собору Святих Жінок Мироносиць  Зеновій  Петрів попрохав усіх присутніх підсилювати нашу боротьбу молитвою. У своїй  захопливій промові  згадав історичне підґрунтя війни росії проти України та нагадав  кожному з нас мати віру і молитися для швидшої Перемоги.

У рамках заходу до всіх присутніх звернувся настоятель храму Святої Вмч. Параскеви о.Василь Дзяйло з такими словами:  «…Пригадаймо хлопців та дівчат, які першими пролили свою кров на Майдані і тим збудили всю Україну. Пригадаймо, як після грубої, брутальної сили на Майдані, до Києва поспішили сотні тисяч українців, щоб засвідчити перед цілим світом, що Україна ніколи не згодиться з неправдою, насиллям та корупцією. Україна ніколи не згодиться з тим, що в неї хтось хоче забрати право  на свободу….»

Після панахиди за загиблими Героями, отець  Роман Зозуля УГКЦ освятив банери наших захисників.

У рамках заходу відкрили ще три банери полеглим Героям, а саме: Ваківу Миколі Васильовичу, Корпану (Яцяху) Степанові Йосифовичу, Ляушу Дмитрові Анатолійовичу.

Нехай пам’ять про Героїв живе вічно. Не підібрати слів подяки людям, які полягли в різних куточках нашої країни, переслідуючи одну мету – Свобода та Незалежність України. Вони назавжди залишаться в нашій пам’яті. Адже немає більшої любові, як душу покласти за друзів своїх!

Навіки слава Героям Болехівщини?️:
Кулаку Артемові Ярославовичу
Уханському Степанові Федоровичу
Іваніву Миколі Петровичу
Янишину Богданові Зеновійовичу
Прокіпчину Іванові Васильовичу
Цибику Василю Ярославовичу
Ринзаку Романові Богдановичу
Гаїву Василю Ярославовичу
Мицаку Миронові Васильовичу
Василечкові Іванові Богдановичу
Федьківу Андрію Петровичу
Гав’яку Петрові Володимировичу
Кваснишину Андрію Володимировичу
Бомкові Миколі Дмитровичу
Кондрату Святославу Павловичу 
Риму Федорові Петровичу
Дяківу Іванові Володимировичу
Кондрату Володимирові Івановичу
Корпану Володимирові Богдановичу
Ваківу Миколі Васильовичу
Корпану (Яцяху) Степанові Йосифовичу
Ляушу Дмитрові Анатолійовичу

Слава Україні! ??

Героям Слава!??

У Болехові відбулося віче-реквієм, приурочене Дню Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого, в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013-2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів. Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у...

У Болехові відзначили День Гідності і Свободи

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає знакове свято - День Гідності та Свободи. Ця дата – вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. За роки незалежності Україна пережила...

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь». Сьогодні прийшли пригадати ті часи та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація